Ruodot (installaatio)

Tanja Koistila

Videoteos Ruodot on kuvaus välittämisen ja lähellä olemisen vaikeudesta. Se on tarina nuoren naisen, tyttären, irtautumisesta ja erilliseksi pyrkimisestä suhteessa kotiinsa ja muistoihinsa. Ruodot on kuvallinen matka tyttären muistikuviin, hänen kokemuksiinsa ja tarinan nykyhetkeen. Teoksen tapahtumat jaksottuvat toisistaan erottelemattomiin aikatasoihin. Teos käsittelee perheen sisäisiä rooleja, tyttären ja isän suhteen uuden muodon etsimistä. Riippuvaisuus toisesta ja itsenäistyminen ovat ristiriidassa luopumisen ollessa osa haavoittumista. Turvallisuuden tunne on hetkellistä.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:03:51
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Ruodot (installaatio)
Suomenkielinen nimi
Ruodot (installaatio)
Englanninkielinen nimi
Fishbones (installation)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ville Vainio (Kuvaaja), Tanja Koistila (Käsikirjoittaja), Tanja Koistila (Leikkaaja), Timo Turunen (Leikkaaja), Tanja Koistila (Ohjaaja), Tanja Koistila (Tekijä), ITU- Video Art Production Project (Tuottaja), Artists’ Association MUU (Tuottaja), Timo Turunen (Apulaisohjaaja), Ari Pelkonen (Assistentti), Hilkka Väre (Esiintyjä), Helena Laxén (Esiintyjä), Jori Halttunen (Esiintyjä), Nelli (Esiintyjä), Timo Ruuskanen (Esiintyjä), Tero Kontinen (Graafinen suunnittelu), Tanja Koistila (Näyttämösuunnittelu), Tanja Koistila (Pukusuunnittelu), Ministry of Education (Rahoittaja), Veli Granö / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Arts Council of Satakunta (Rahoittaja), ViSiO (Rahoittaja), Sari Volanen / YLE (Rahoittaja), Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Milla Moilanen / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Tomi Glad (Still-kuvaaja), Jussi Marjamäki (Tuotantoassistentti), Raine Toikkanen (Valaistusassistentti), Mika Niinimaa (Äänisuunnittelu), Kimmo Vänttinen (Äänitys)
Pressikuvat

Tanja Koistila

Syntynyt: 1974

Tanja Koistila on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka tekee veistoksia, installaatioita, videoita ja performansseja. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun piirustuskoulusta vuonna 2004. Koistilan teokset tutkivat usein eristämistä ja muista ihmisistä eristäytymistä. Hänen teoksiaan ja performanssejaan on nähty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä mm. Galleria Huudossa (2005), MUU galleriassa (2003), Helsingin Taidehallissa (2005) ja Forum Boxissa (2002, 2003).