Valtakunnat

Patrik Söderlund

Lyhytelokuva aikamatkasta läpi evoluution, geologisten aikakausien ja eliövaltakuntien kohti ihmisen aiheuttamaa luonnontuhoa.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:19:38
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Realms
Suomenkielinen nimi

Valtakunnat

Englanninkielinen nimi

Realms

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jussi Eerola (Kuvaaja), Patrik Söderlund (Käsikirjoittaja), Jussi Eerola (Leikkaaja), Mika Taanila (Leikkaaja), Patrik Söderlund (Ohjaaja), Max Savikangas (Säveltäjä), Patrik Söderlund (Tekijä), Jussi Eerola (Tuottaja), Olli Huhtanen (Äänisuunnittelu), Markus Lepistö (3d Animaatio), Markku Pätilä (Näyttämösuunnittelu), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), YLE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Elokuvayhtiö Testifilmi Oy (Tuotantoyhtiö), Jari Hakala (Visuaaliset efektit)
Pressikuvat
Käsikirjoittaja ja ohjaaja Patrik Söderlund on taiteilijaryhmä IC-98:n toinen jäsen. Valtakunnat on hänen ensimmäinen elokuvansa. 1998 alkaneen yhteistyönsä aikana Söderlund ja Visa Suonpää ovat toteuttaneet laajoja paikkasidonnaisia projekteja, taiteilijajulkaisuja, videoinstallaatioita ja julkisia tilausteoksia. IC-98 sai taiteen valtionpalkinnon vuonna 2009 ja edusti Suomea Venetsian biennaalissa 2015 animaatiolla Abendland (Hours, Years, Aeons), joka valittiin mm. Sundance Film Festivalin ohjelmistoon. Ryhmän teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa. IC-98 tunnetaan parhaiten lyijykynäpiirroksia ja digitaalisia efektejä yhdistävistä videoinstallaatioistaan, jotka on toteutettu yhdessä animaattori Markus Lepistön kanssa. Ekologisia teemoja käsittelevät teokset kuvaavat usein maisemia, joista ihminen on kadonnut, mutta hänen toimintansa seuraukset näkyvät kaikkialla.