Pyörre

Heinonen Helka

Jos mitään ei tapahdu, miksi siitä on parempi olla kertomatta? Teos tarkastelee rajoja lapsuuden käännekohdassa. 12-vuotias tyttö saa ala-asteen päätteeksi opettajaltaan poikkeuksellisen lahjan, matkan pohjoiseen. Matka toteutuu. Aikuisena hän palaa tarkastelemaan uudelleen kokemaansa. Teos tutkii monisäikeistä kokemusta ja sen tarinaksi kertomista.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:22:59
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Pyörre
Suomenkielinen nimi

Pyörre

Englanninkielinen nimi

The Swirl

Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jesse Jalonen (Kuvaaja), Helka Heinonen (Käsikirjoittaja), Okku Nuutilainen (Leikkaaja), Helka Heinonen (Leikkaaja), Helka Heinonen (Ohjaaja), Lau Nau (Säveltäjä), Helka Heinonen (Tekijä), Jyri Pirinen (Äänisuunnittelu), Rauha Luhtala (Näyttelijä), Paju Brunou (Näyttelijä), Saara Kotkaniemi (Näyttelijä), Inari Pentikäinen (Näyttelijä), Rea-Liina Brunou (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat

Helka Heinonen

Syntynyt: 1982

Helka Heinonen on monipuolinen kuvataiteilija, mediataiteilija ja elokuvantekijä. Häntä kiinnostavat erityisesti kasvuun, aikaan, kerrontaan, ihmissuhteisiin ja luontoon liittyvät teemat. Hän yhdistää töissään kerronnallisia ja kokeellisia elementtejä.