Psiminimai Debesyse

Laine Albert, Laine Kristina

Memories In the Clouds - Prisiminimai Debesyse on kokeellinen lyhytelokuva joka kuvaa Kristina Laineen (O.s. Zickute) lapsuudenmuistoja Neuvostoliiton aikaisessa Liettuassa. Kertojan ääni sulautuu ohipyyhkiviin, häilyviin muistoihin unen kaltaisessa kokeellisessa elokuvassa. Elokuva visualisoi taivaan pilviin lapsen näkökulmaa maailmasta, jossa tapahtuu mullistavia yhteiskunnallisia ja poliittisia muutoksia. Elokuva hyödyntää erilaisia tekniikoita: timelapse-videoita Liettuan kesäisestä taivaasta, digitaalista 3D-simulaatiota sekä tekoälyalgoritmeja.

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:07:38
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Psiminimai Debesyse
Englanninkielinen nimi

Memories In the Clouds

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kristina Laine (Kuvaaja), Albert Laine (Kuvaaja), Kristina Laine (Käsikirjoittaja), Kristina Laine (Leikkaaja), Albert Laine (Leikkaaja), Kristina Laine (Ohjaaja), Albert Laine (Ohjaaja), Albert Laine (Säveltäjä), Kristina Laine (Säveltäjä), Albert Laine (Tekijä), Kristina Laine (Tekijä), Albert Laine (Tuottaja), Kristina Laine (Tuottaja), Albert Laine (Äänisuunnittelu), Kristina Laine (Äänisuunnittelu), Albert Laine (Käsikirjoitus), AVEK (Roolitus)
Pressikuvat
Albert Laine on suomalainen media- ja animaatiotaiteilija, jolla on laaja kokemus taiteen ja median kentiltä. Albert Laineen tuotanto ulottuu taiteellisesta työskentelystä yliopisto-opettajuuteen. Albert Laine on myös Suomen animaatiokillan puheenjohtaja ja audiovisuaalisten taiteiden toimikunnan jäsen. Hän on myös kansainvälisen ASIFA-animaatiojärjestön hallituksen jäsen.
Kristina Laine on monitaiteilija, joka työskentelee mediataiteen, animaation ja VR-taiteen kentillä. Aalto-yliopiston maisterintutkinnossaan hän erikoistui ympäristötaiteeseen. Hänen taiteellinen praktiikkansa suuntautuu kohti yhteisöjä ja pyrkii edistämään oppimista ja monimuotoisuutta. Teoksissaan Kristina Laine keskittyy lähinnä kertovaan visuaaliseen ilmaisuun, jota voi välittää yleisölle animaatioelokuvien, esitysten ja VR-elämysten muodossa. Kristina Laine asuu ja työskentelee Helsingissä.