Plantheon

Haarla Teuri

Jokaisen elämä on yksityinen onnen ja murheen tutkimuslaitos. Elokuva Plantheon esittelee taiteilija Teuri Haarlan muotokuvan ja keskittyy tämän tapoihin käsitellä lapsuuden traumaa ja sosiaalista painetta. Säännöllisesti sallittuna egonsulatus vaivuttaa biokännin "rituaaleihin". Tasapainoa säilytetään perheen kanssa, rakentamalla yksin taloa ja 17-metristä tornia. "Sanotaan näin: Lapsuuden jälkeen kaipasin vain vähän lepoa." Elokuva syntyi Ulu Braunin ja Haarlan ystävyydestä, joka mahdollisti spontaanin ja taitellisen yhteistyön.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
01:01:10
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Plantheon
Suomenkielinen nimi

Plantheon

Englanninkielinen nimi

Plantheon

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Teuri Haarla (Kuvaaja), Ulu Braun (Kuvaaja), Teuri Haarla (Käsikirjoittaja), Ulu Braun (Käsikirjoittaja), Ulu Braun (Leikkaaja), Markus Heino (Musiikki), Iro Haarla (Musiikki), Ulf Krokfors (Musiikki), Teuri Haarla (Ohjaaja), Ulu Braun (Ohjaaja), Teuri Haarla (Taitelilija), Teuri Haarla (Tekijä), Ulu Braun (Tuottaja), Teuri Haarla (Yhteistuottaja), Teuri Haarla (Esiintyjä), Koneen säätiö (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Niina Lehtonen Braun (Tuotantoassistentti), Markus Heino (Ääni), Markus Heino (Äänimiksaaja), Markus Heino (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Teuri Haarla (s. 1955 Helsingissä) on suomalaisen maataiteen pioneerejä. Hän työskentelee myös muiden medioiden, kuten performanssin, videon, veistotaiteen, piirtämisen ja kirjoittamisen parissa. Viisitoistavuotiaasta lähtien Haarlan on harjoittanut meditaation eri muotoja ja lopulta kehittänyt oman spontaanin meditaationsa nimeltään “Biodrunk”. Haarla on itseoppinut taiteilija jonka teoksia on nähty yksityisnäyttelyissä vuodesta 1985 ja useissa ryhmänäyttelyissä Euroopassa. Hän on toteuttanut myös julkisia teoksia ja hänen teoksiaan löytyy useista yksityisistä ja julkisita kokoelmista, mm. Nykytaiteen museo Kiasmasta.