Paineessa

Tuomaala Martta

Mitä feminismi pitää sisällään tänä päivänä? Paineessa käsittelee intersektionaalisuutta, etuoikeuksien monimutkaisuutta ja valtasuhteita. Teoksessa tilastolliset faktat sukupuolittuneesta väkivallasta Suomessa yhdistyvät metaforiseen ja tositapahtumiin pohjautuvaan fiktiiviseen kerrontaan. Teos tehty yhteistyössä taiteilija Sepideh Rahaan kanssa.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:20:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Paineessa
Suomenkielinen nimi

Paineessa

Englanninkielinen nimi

Under Pressure

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kerttu Hakkarainen (Kuvaaja), Martta Tuomaala (Käsikirjoittaja), Johannes Valkonen (Leikkaaja), Martta Tuomaala (Ohjaaja), Martta Tuomaala (Taitelilija), Sepideh Rahaa (Taitelilija), Martta Tuomaala (Tekijä), Martta Tuomaala (Tuottaja), Julius Valve (Äänisuunnittelu), Tuuli Penttinen-Lampisuo / AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), WIFT Finland (Rahoittaja), Maribor Art Gallery (Rahoittaja), Factoría Cultural de Avilés (Rahoittaja)
Pressikuvat
Martta Tuomaala (s. 1983, Lieto) on laaja-alainen, Helsingissä työskentelevä taiteilija, joka valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2014. Tuomaala on keskittynyt liikkuvan kuvan eri muotoihin, mutta yhteisölliset ja osallistavat piirteet sekä taisteleva tutkimus ovat myös läsnä hänen taiteellisessa työskentelyssään. Tuomaalan teoksissa toistuvat yksilöiden ja yhteisöjen kamppailut sekä työelämän murrosta ja vallan väärinkäyttöä käsittelevät teemat. Tuomaala on työskennellyt erilaisissa matalapalkka-alojen tehtävissä vuosien ajan ja nämä kokemukset ovat vaikuttaneet hänen teostensa aiheisiin, joissa korostuvat erityisesti työntekijöiden oikeudet.