Muistatko (a method)

Iona Roisin

Teoksessa Muistatko (a method) laulaja yrittää ymmärtää vieraalla kielellä laulamaansa laulua. “Muistatko Monrepos’n” (1955) oli ensimmäinen suomalainen kultalevy ja edelleen neljänneksi myydyin single-levytys Suomessa. Paikka, josta laulu kertoo, viittaa erityiseen sijaintiin suomalaisessa kulttuurisessa muistissa, johonkin, joka “menetettiin”, joten valssi on erittäin latautunut. Mikä merkitys säilyy, kun musiikki riisutaan? Nostalgia ei nykyisellään ole neutraalia aluetta, vaan voi olla hankala erottaa aseena käytettyä nostalgiaa sen hyvää tarkoittavista muodoista. Kun sen affektiivinen laatu yhdistyy kansallisen identiteetin käsitteisiin, avautuu mahdollisesti hankala tila. Muistatko (a method) kuvaa yritystä tuntea tämän kontekstin paino ulkopuolisena. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:04:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Muistatko (a method)
Tuotantomaat
Finland, Russia
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Iona Roisin (Kuvaaja), Iona Roisin (Käsikirjoittaja), Iona Roisin (Leikkaaja), Iona Roisin (Ohjaaja), Iona Roisin (Tekijä), Iona Roisin (Tuottaja), Iona Roisin (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Iona Roisin (s. 1989) on brittiläinen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta sekä Lontoon The Cass School of Art -yliopistosta. Roisin työskentelee kirjoittamisen, liikkuvan kuvan ja installaation risteyskohdassa. Hänen työskentelynsä neuvottelee mahdottomuuden ilmaisun ja/tai ilmaisun mahdottomuuden välillä; tähän sisältyy aiheita kuten kieli, valta, representaatio, suostumus ja vastuun problematiikka. Roisinin teoksia on esitetty Lontoossa, Helsingissä, Zagrebissa sekä Soulissa.