Luontoelokuva

Karppanen Joel

Kuva- ja ekokriittinen essee-elokuva simuloidusta luonnosta ja kansallispuistoista – metsän eläimistä, petokuvaajista ja suomalaisesta maisemasta. Vanhat arkistokatkelmat yhdistyvät nykypäivän kuvastoon luontokuvauksen kulisseista. Ääniraidalla luonnon äänet sekoittuvat synteettiseen linnunlauluun. 

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:10:37
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Luontoelokuva
Suomenkielinen nimi

Luontoelokuva

Englanninkielinen nimi

A Nature Documentary

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Joel Karppanen (Kuvaaja), Joel Karppanen (Käsikirjoittaja), Joel Karppanen (Leikkaaja), Joel Karppanen (Ohjaaja), Ville Aalto (Säveltäjä), Joel Karppanen (Tekijä), Joel Karppanen (Tuottaja), Joel Karppanen (Äänisuunnittelu), Kimmo Kaivanto säätiö (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Joel Karppanen (s. 1993) on kuvataiteilija, joka työskentelee dokumentaarisen valokuvan ja essee-elokuvan parissa. Karppasen esikoisteos Suomalainen pastoraali julkaistiin Musta Taide -kirjasarjassa vuonna 2018, ja keväällä 2019 hän piti ensimmäisen museonäyttelynsä Aineen taidemuseossa Torniossa. Lisäksi Karppasen teoksia on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä muun muassa Helsingissä, Lontoossa, Wienissä, Bratislavassa ja Mäntän kuvataideviikoilla. Karppanen on palkittu Uusi kuvajournalisti- ja Jouko Lehtolan Säätiön Nuori sankari -palkinnoilla. Hänen töitään löytyy useista yksityisistä ja julkisista kokoelmista.