Liquidity

Bredenberg Timo

Liquidity tarkastelee talouden metarakenteita ja kieltä. Teoksen keskiössä ovat nestemäisyyteen liittyvät kielikuvat ja sanonnat, joilla talouden ilmiöitä luonnollistetaan. Fotogrammetrialla ja 3D-mallinnuksella toteutettu visuaalinen maailma viittaa sekä J.G. Ballardin tieteisromaaniin Uponnut maailma että videopeli Pipe Maniaan, jonka pelimekaniikat muuntuvat teoksessa vertauskuviksi kompleksisiin systeemeihin kätkeytyville ilmiöille kuten veronkierrolle ja rahanpesulle.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:08:40
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Liquidity
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Timo Bredenberg (Kuvaaja), Timo Bredenberg (Käsikirjoittaja), Timo Bredenberg (Leikkaaja), Timo Bredenberg (Ohjaaja), Timo Bredenberg (Säveltäjä), Timo Bredenberg (Tekijä), Timo Bredenberg (Tuottaja), Timo Bredenberg (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Timo Bredenberg (s. 1984) on tamperelainen kuvataiteilija, joka työskentelee digitaalisten medioiden parissa. Teoksissaan hän on useimmiten havainnoinut internetin ilmiöitä ja liikkeitä. Uusimmissa teoksissaan hän on ollut kiinnostunut verkkotalouksien materiaalisista, historiallisista ja ideologisista taustoista sekä algoritmeista.