Laava

Kallio Jade

Laava on rakkauskirje asioille, joista ei voi kirjoittaa: rakkaudesta, kiihottavista risukasoista, kaipauksesta, katoavasta maisemasta, muistoista, joihin ei voi luottaa. Joko kirjoittaminen satuttaa, tai on mahdotonta löytää sanoja. Laava on jatkoa työryhmän edelliselle teokselle Magmalle (2020). Molemmat teokset käsittelevät ihmissuhteita ja ekologiaa. Magmassa vielä osittain pinnan alla kyteneet toiveet muodonmuutoksesta, monisuhteisuudesta ja rajattomasta rakkaudesta purkautuvat Laavassa, jossa käsitellään parisuhteen päättymistä.

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:15:19
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Laava
Englanninkielinen nimi

Lava

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Ei
Työryhmä
Jade Kallio (Kuvaaja), Remi Vesala (Käsikirjoittaja), Jade Kallio (Leikkaaja), Jade Kallio (Ohjaaja), Remi Vesala (Ohjaaja), Teemu Tuovinen (Säveltäjä), Antti Jussila (Säveltäjä), Jade Kallio (Tekijä), Jade Kallio (Tuottaja), Remi Vesala (Tuottaja), Jade Kallio (Äänisuunnittelu), Jade Kallio (Käsikirjoitus), Jade Kallio (Näyttelijä), Remi Vesala (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat

Jade Kallio

Syntynyt: 1978

Jade Kallio työskentelee kokeellisen elokuvan, performanssin ja installaation parissa. Hänen henkilökohtainen taiteellinen työnsä sekä yhteistyö taiteilijoiden ja eri aloilla työskentelevien kanssa sekoittaa keskenään spekulatiivista fiktiota ja arkitodellisuutta. Kallion töitä on esitetty festivaaleilla ja instituutioissa kuten Europian Media Art Festival (2019, 2017), Beursschouwburg Art Center Brussels (2019), Kunsthalle Osnabrueck (2019), International Film Festival Rotterdam (2019, 2017), CCA derry (2016), HAM galleria (2017), Turun taidemuseo (2017), Galleria Sinne (2017).