Green Matters - Levästäjän käsikirja

Mia Mäkelä

Teoksen nimi Green Matters viittaa säikeiseen viherlevään, jota kasvaa vain Itämeressä. Teos tarkastelee rehevöitymistä uudesta näkökulmasta. Kun ottaa huomioon viherlevän valtavan merkityksen floran ja faunan kehitykselle, sen tärkeyden hapen lähteenä ja sen energia- ja ravintopitoisuuden, se todella ansaitsee kunnioituksemme. Kaiken lisäksi voimme ihastella sen kauneutta vedenalaisessa ympäristössään tarkkailtuna. Mia Mäkelä tutki viherleviä ja niiden mahdollisia käyttötapoja hyödyntämällä perinteistä matonkutomistekniikkaa. Hänen projektinsa tähtää Itämeren rehevöitymisen hyödyntämiseen etsimällä leviä ja keksimällä niille sopivaa käyttöä. Video-opas näyttää, miten levän kanssa työskennellään askel askeleelta.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:11:26
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Green Matters - A handbook for algae gatherers
Suomenkielinen nimi
Green Matters - Levästäjän käsikirja
Englanninkielinen nimi
Green Matters - A handbook for algae gatherers
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mia Mäkelä (Käsikirjoittaja), Mia Mäkelä (Leikkaaja), Mia Mäkelä (Ohjaaja), Jaakko Tolvi (Säveltäjä), Mia Mäkelä (Tekijä), Michael Ebert (Kuvaaja), Mia Mäkelä (Kuvaaja), Foundation for Environmental Art (Rahoittaja), TURKU2011 (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), FRAME Finnish Fund for Art Exchange (Rahoittaja), National Council for Visual Arts (Rahoittaja), Jani Lehto (Ääni), Mia Mäkelä (Ääni)
Pressikuvat
Mia Mäkelä työskentelee audiovisuaalisen performanssin, dokumentin ja kehitysprojektien parissa. Hän valmstui Tampereen AMK:n taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1996 ja Taideteollisesta korkeakoulusta Helsingistä 2006. Mäkelä on kansainvälisesti tunnustettu työstään live-cineman saralla. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti ja hän on luennoinut mm. Lontoon Tate Britainnissa, Ars Electronicassa Linzissä, Nykytaiteen museo Kiasmassa, Transmediale-festivaaleilla Berliinissä, Wienin Konzerthausissa, Etelä-Kalifornian yliopistossa Los Angelesissa, Sao Paolon yliopistossa, kansallisessa naistaiteen museossa Washingtonissa, Festival do Riossa, Ex Teresa Arte Actual -museossa Meksiko Cityssä, BANFF Centressä Albertassa, Kanadassa sekä Barcelonan Caixa Forumissa.