Fukushima – The Home That Once Was

Wright Timo

Teoksen avulla voi kohdata entisiä asukkaita Fukushima Daiichi -ydinvoimalan suljetulta onnettomuusalueelta. He kertovat kokemuksistaan kodin menetyksestä, yhteisön tärkeydestä ja muistojen hauraudesta. Teoksessa voi kävellä vapaasti menetettyjen kotien ja puutarhojen 3D-mallinnoksissa ja luoda oman version elokuvastaan. 

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:20:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Fukushima – The Home That Once Was
Englanninkielinen nimi

Fukushima – The Home That Once Was

Tuotantomaat
Finland, Denmark
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Timo Wright (Käsikirjoittaja), Kohei Okada-Skogorev (Ohjaaja), Junko Takahashi (Ohjaaja), Timo Wright (Ohjaaja), Timo Wright (Tekijä), Ada Johnsson / Wright & Co (Tuottaja), Peter Fisher / Khora (Tuottaja), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit (Rahoittaja), Det Danske Filminstitut (Rahoittaja), The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation (Rahoittaja), Helsingin Sanomain Säätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Helsingissä työskentelevä Timo Wright on valmistunut Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2014. Hän on osallistunut aktiivisesti näyttelyihin Suomessa ja kansainvälisesti. Keskeisimpiä näyttelyitä ovat olleet mm. Forum Box (2019), Kunsthal Charlottenborg (2017 & 2018), Samuelis Baumgarte Galerie (2017), Galerie Anhava (2016), Helsingin taidemuseo (2013), Design Museo (2012), Amos Andersonin taidemuseo (2012), Helsingin taidehalli (2012, 2010, 2009) sekä Kluuvin galleria (2012). Hänen elokuviaan on esitetty yli 70:llä eri festivaalilla ja näyttelyssä kansainvälisesti.