Four Trick Pony

Andell Pia, Laamo Mina

Four Trick Pony (2020) on alkulukuihin perustuva installaatio, joka rakentuu kahden dokumentaristin henkilökohtaisista filmi- ja videoarkistoista. Teos irrottautuu dokumenttielokuvan kiinnikkeistä, narratiivisuuden traditiosta ja syy-seuraussuhteiden logiikasta. Se on joka hetki ainutkertainen.

Tuotantovuosi
2020
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Four Trick Pony
Suomenkielinen nimi

Four Trick Pony

Englanninkielinen nimi

Four Trick Pony

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mina Laamo (Kuvaaja), Pia Andell (Kuvaaja), Mina Laamo (Käsikirjoittaja), Pia Andell (Käsikirjoittaja), Mina Laamo (Leikkaaja), Reetta Saarikoski (Leikkaaja), Pia Andell (Leikkaaja), Pia Andell (Ohjaaja), Mina Laamo (Ohjaaja), Pia Andell (Tekijä), Mina Laamo (Tekijä), Janne Laine (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)

Mina Laamo

Syntynyt: 1978

Mina Laamo ohjaa ja tuottaa luovia dokumentaarisia elokuvia. Elokuvissaan hän on tutkinut surua, riittämättömyyden tunnetta ja vierauden pelkoa – tunteita, joita emme haluaisi itsessämme kohdata. Laamo on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Four Trick Pony on Pia Andellin ja Mina Laamon ensimmäinen yhteinen mediataideteos.

Pia Andell

Syntynyt: 1964

Pia Andell on valmistunut Tampereen yliopistosta ja Taideteollisesta korkeakoulusta. Andell on ohjannut dokumentaarisia ja fiktiivisiä elokuvia jo kolmen vuosikymmenen ajan. Hänen elokuvansa käsittelevät usein yksilön tai kulttuurin identiteettiä ja rakkautta. Elokuvia on palkittu niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Syntyjään turkulainen Andell asuu nykyään Helsingissä. Four Trick Pony on Pia Andellin ja Mina Laamon ensimmäinen yhteinen mediataideteos.