Dreamless (screening version)

Oliver Whitehead

Kahdeksan lastaa maalaa kasvojaan valmistautuen juhlaan pöydän äärellä, joka on katettu kakuilla, makealla ja leluilla. Heidän vuorovaikutuksensa toistensa, ruoan ja lelujen kanssa paljastaa moniselitteisen sekoituksen hedonistista ja dystooppista käytöstä.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:20:08
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Dreamless (screening version)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Timo Teräväinen (Kuvaaja), Matti Helariutta (Kuvaaja), Oliver Whitehead (Käsikirjoittaja), Oliver Whitehead (Leikkaaja), Oliver Whitehead (Ohjaaja), Asko Keränen (Säveltäjä), Oliver Whitehead (Tekijä), Timo Teräväinen (Apulaisleikkaaja), Aamu Homsi (Näyttelijä), Marijus Katinus (Näyttelijä), Juulia Niiniranta (Näyttelijä), Taimi Hakkola (Näyttelijä), Emil Meskanen (Näyttelijä), Silja Toiviainen (Näyttelijä), Hilma Horto (Näyttelijä), Ahti Hakkola (Näyttelijä), Edith Honkavaara (Näyttelijä), Amos Andersonin Museo (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Oliver Whitehead on englantilainen mediataiteilija joka on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 1971. Hän toimi mediataiteen osaston johtajana Kuvataideakatemiassa vuosina 1991–97. Whitehead on monipuolinen ja -alainen taiteilija, joka liikkuu vaivattomasti maalauksen, piirustuksen, grafiikan, valokuvan, kuvanveiston, elokuvan ja videon parissa, usein näitä tekniikoita yhdistellen. Viimeaikoina hän on työskennellyt kokeellisten live-projisointien parissa ja tehnyt yhteistyötä muusikoiden kanssa. Hänen teoksiaan on nähty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.