Dossier of Tentacular

Tuomas A. Laitinen

Dossier of Tentacular on solmuinen ja tragikoominen organismi, joka käsittelee informaation tuottamisen ja jakamisen tekniikoita, ekologisia muutoksia ja neoliberaaliin kielenkäyttöön liittyviä kysymyksiä. Teoksen kuvallinen muoto viittaa muistikirjaan, jonka sivut täyttyvät kuvista, kaavioista ja muistiinpanoista. Teoksen tekstit pureutuvat eri tapoihin käyttää kieltä: yhtenä moodina on selittelevä luentomainen ilmaisu ja toisena runoileva tekoäly, jolle on annettu oppimismateriaaliksi Samuel Beckettin koko tuotanto. Algoritmi tuottaa teoksen tematiikkaan liittyvien avainsanojen ja virikkeiden pohjalta esikuvansa mukaista, absurdia ja vaivalloisesti eteenpäin liikkuvaa runoutta. Teoksessa nämä ainekset lomittuvat kaoottisesti ja luovat päällekkäisiä metafiktiivisiä tasoja.

Production Year
2018
Duration
00:10:45
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Dossier of Tentacular
English Title

Dossier of Tentacular

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Tuomas A. Laitinen (Kuvaaja), Kimmo Modig (Käsikirjoittaja), Tuomas A. Laitinen (Käsikirjoittaja), Tuomas A. Laitinen (Leikkaaja), Tuomas A. Laitinen (Ohjaaja), Tuomas A. Laitinen (Tekijä), Tuomas A. Laitinen (Tuottaja), Tuomas A. Laitinen (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Tuomas Aleksander Laitisen tämänhetkinen taide ja tutkimus keskittyy inhimillisen ja ei-inhimillisen jaetun olemassaolon yhteenkietoutumiin. Lainen rakentaa tilanteita ja installaatioita, jotka tutkivat kielen, ruumiin ja materian huokoista yhdistyneisyyttä muotoaan muuttavissa ekosysteemeissä. Laitisen teoksia on hiljattain esitetty Sydneyn 21. biennaalissa, Bukarestin 7. biennaalissa, SADE LA:ssa (Los Angeles), Amado Art Spacessa (Soul), Moving Image -tapahtumassa New Yorkissa, Art Sonje Centerissä (Soul), Helsinki Contemporaryssa, Kiasmassa, EMMAssa, MOCA Shangaissa sekä Cinemateca do MAMissa Rio de Janeirossa.