Dossier of Tentacular

Laitinen Tuomas A.

Dossier of Tentacular on solmuinen ja tragikoominen organismi, joka käsittelee informaation tuottamisen ja jakamisen tekniikoita, ekologisia muutoksia ja neoliberaaliin kielenkäyttöön liittyviä kysymyksiä. Teoksen kuvallinen muoto viittaa muistikirjaan, jonka sivut täyttyvät kuvista, kaavioista ja muistiinpanoista. Teoksen tekstit pureutuvat eri tapoihin käyttää kieltä: yhtenä moodina on selittelevä luentomainen ilmaisu ja toisena runoileva tekoäly, jolle on annettu oppimismateriaaliksi Samuel Beckettin koko tuotanto. Algoritmi tuottaa teoksen tematiikkaan liittyvien avainsanojen ja virikkeiden pohjalta esikuvansa mukaista, absurdia ja vaivalloisesti eteenpäin liikkuvaa runoutta. Teoksessa nämä ainekset lomittuvat kaoottisesti ja luovat päällekkäisiä metafiktiivisiä tasoja.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:10:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Dossier of Tentacular
Englanninkielinen nimi

Dossier of Tentacular

Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tuomas A. Laitinen (Kuvaaja), Tuomas A. Laitinen (Käsikirjoittaja), Kimmo Modig (Käsikirjoittaja), Tuomas A. Laitinen (Leikkaaja), Tuomas A. Laitinen (Ohjaaja), Tuomas A. Laitinen (Tekijä), Tuomas A. Laitinen (Tuottaja), Tuomas A. Laitinen (Äänisuunnittelu), Kimmo Modig (Näyttelijä), Rebecca Clamp (Näyttelijä)
Pressikuvat
Tuomas Aleksander Laitisen tämänhetkinen taide ja tutkimus keskittyy inhimillisen ja ei-inhimillisen jaetun olemassaolon yhteenkietoutumiin. Lainen rakentaa tilanteita ja installaatioita, jotka tutkivat kielen, ruumiin ja materian huokoista yhdistyneisyyttä muotoaan muuttavissa ekosysteemeissä. Laitisen teoksia on hiljattain esitetty Sydneyn 21. biennaalissa, Bukarestin 7. biennaalissa, SADE LA:ssa (Los Angeles), Amado Art Spacessa (Soul), Moving Image -tapahtumassa New Yorkissa, Art Sonje Centerissä (Soul), Helsinki Contemporaryssa, Kiasmassa, EMMAssa, MOCA Shangaissa sekä Cinemateca do MAMissa Rio de Janeirossa.