Coexistence

Kati Roover

Amazonin sademetsä on ”Trooppinen sademetsä" enemmän kuin mikään muu metsä globaalissa kuvitelmassa. Suuressa osassa modernia historiaa se on symboloinut "luontoa" sen koskemattomassa merkityksessään. Sitä on pidetty metsänä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea maan päällinen paratiisi. Antropologit ja arkeologit ovat kuitenkin alkaneet maalata monimutkaisempaa kuvaa Amazonin metsistä. Paikkana siinä kerrostuu monia ihmisen ja ei-ihmisen erilaisten historioiden muutosten prosesseja. Amazonin metsäalueet ovat olleet ihmiskunnan muokkaamia ensimmäisistä Etelä-Amerikkaan saapuneista metsästäjä-keräilijöistä lähtien. Teos pyrkii tallentamaan sen moniulotteisen ja -kerroksisen läsnäolon kasveineen, tarinoineen, äänineen, tuoksuineen, muutoksineen, tietoineen ja olentoineen. Kaikki nämä ovat olemassa siellä samanaikaisesti.  

Production Year
2018
Duration
00:22:44
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Coexistence
English Title

Coexistence

Tuotantomaat
Finland, Brazil
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Kati Roover (Kuvaaja), Kati Roover (Käsikirjoittaja), Kati Roover (Leikkaaja), Kati Roover (Ohjaaja), Kati Roover (Tekijä), Kati Roover (Tuottaja), Kati Roover (Äänisuunnittelu), Johannes Vartola (Äänisuunnittelu), Michael Clemow (Äänisuunnittelu), Kone Foundation (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja)
Press Photos
Kati Roover asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen teostensa lähtökohtina toimivat usein erilaiset tiedon muodostamisen tavat sekä paikan virtaava käsite massiivisten ympäristömuutosten keskellä. Rooverin kiinnostuksen kohteina ovat luonnontieteet, antropologia sekä dokumentaarinen essee-elokuva. Hänen teoksensa ovat videoita, valokuvia, ääniteoksia ja installaatioita. Roover valmistui Taideyliopiston Kuvataideakademiasta vuonna 2016.