Coexistence

Kati Roover

Amazonin sademetsä on ”Trooppinen sademetsä" enemmän kuin mikään muu metsä globaalissa kuvitelmassa. Suuressa osassa modernia historiaa se on symboloinut "luontoa" sen koskemattomassa merkityksessään. Sitä on pidetty metsänä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea maan päällinen paratiisi. Antropologit ja arkeologit ovat kuitenkin alkaneet maalata monimutkaisempaa kuvaa Amazonin metsistä. Paikkana siinä kerrostuu monia ihmisen ja ei-ihmisen erilaisten historioiden muutosten prosesseja. Amazonin metsäalueet ovat olleet ihmiskunnan muokkaamia ensimmäisistä Etelä-Amerikkaan saapuneista metsästäjä-keräilijöistä lähtien. Teos pyrkii tallentamaan sen moniulotteisen ja -kerroksisen läsnäolon kasveineen, tarinoineen, äänineen, tuoksuineen, muutoksineen, tietoineen ja olentoineen. Kaikki nämä ovat olemassa siellä samanaikaisesti.  

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:22:44
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Coexistence
Englanninkielinen nimi

Coexistence

Tuotantomaat
Finland, Brazil
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kati Roover (Kuvaaja), Kati Roover (Käsikirjoittaja), Kati Roover (Leikkaaja), Kati Roover (Ohjaaja), Kati Roover (Tekijä), Kati Roover (Tuottaja), Kati Roover (Äänisuunnittelu), Johannes Vartola (Äänisuunnittelu), Michael Clemow (Äänisuunnittelu), Kone Foundation (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja)
Pressikuvat
Kati Roover asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen teostensa lähtökohtina toimivat usein erilaiset tiedon muodostamisen tavat sekä paikan virtaava käsite massiivisten ympäristömuutosten keskellä. Rooverin kiinnostuksen kohteina ovat luonnontieteet, antropologia sekä dokumentaarinen essee-elokuva. Hänen teoksensa ovat videoita, valokuvia, ääniteoksia ja installaatioita. Roover valmistui Taideyliopiston Kuvataideakademiasta vuonna 2016.