Bubble

Artor Jesus Inkerö

Bubble-videoteoksessa yövyn steriilissä luksushotellissa. Sisustus on neutraalin värinen, harkittu ja tyylikäs. Teos kysyy, kenellä on oikeus joutenoloon. Siinä kyseenalaistetaan, kuinka keho on olemassa tällaisessa tilassa ja miten kehoni olemassaolo poikkeaa toisista kehoista, kuten siitä, jollaisena muut kehoni näkivät ennen fyysisen transformaation projektiani. Onko kehonmuokkaus eksplisiittinen selviytymisen keino?

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:20:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Bubble
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Artor Jesus Inkerö (Kuvaaja), Artor Jesus Inkerö (Käsikirjoittaja), Artor Jesus Inkerö (Leikkaaja), Artor Jesus Inkerö (Ohjaaja), Artor Jesus Inkerö (Tekijä), Artor Jesus Inkerö (Tuottaja), Artor Jesus Inkerö (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Artor Jesus Inkerö (s. 1989) työskentelee Helsingissä ja Amsterdamissa. Hän käyttää teoksissaan usein videota ja valokuvaa. Inkerön pitkäaikainen kehollinen projekti pyrkii muuttamaan hänen kehonsa vastaamaan nykyajan miehisyyden arkkityyppiä. Itse teokset käsittelevät valtaa ja hallintaa sekä turvallisuutta ja etuoikeutta. Inkerö on valmistunut Kuvataideakatemiasta ja on yksi Rijksakademie-residenssiohjelman taiteilijoista. Inkerön teoksia on ollut esillä New Museumissa New Yorkissa, Kunsthal Charlottenborgissa Kööpenhaminassa, SALTS galleriassa Baselissa ja Nykytaiteen museo Kiasmassa Helsingissä.