Bubble

Inkerö Artor Jesus

Bubble-videoteoksessa yövyn steriilissä luksushotellissa. Sisustus on neutraalin värinen, harkittu ja tyylikäs. Teos kysyy, kenellä on oikeus joutenoloon. Siinä kyseenalaistetaan, kuinka keho on olemassa tällaisessa tilassa ja miten kehoni olemassaolo poikkeaa toisista kehoista, kuten siitä, jollaisena muut kehoni näkivät ennen fyysisen transformaation projektiani. Onko kehonmuokkaus eksplisiittinen selviytymisen keino?

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:20:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Bubble
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Artor Jesus Inkerö (Kuvaaja), Artor Jesus Inkerö (Käsikirjoittaja), Artor Jesus Inkerö (Leikkaaja), Artor Jesus Inkerö (Ohjaaja), Artor Jesus Inkerö (Tekijä), Artor Jesus Inkerö (Tuottaja), Artor Jesus Inkerö (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Artor Jesus Inkerö (s. 1989 Suomi) on kuvataiteilija, joka työskentelee performanssin, keramiikan, valokuvan, maalaamisen, piirtämisen, videon ja äänen kanssa. Hänen teostensa aiheet vaihtelevat yhteiskunnallisista aiheista henkilökohtaisiin, ja hänen teoksensa luovat usein yhteyksiä ihmisyyden, kulttuurin, ruokavalion ja elämäntyylien maastoihin. Inkerö on ollut residenssitaiteilija Somerset Housessa Lontoossa, Centrale Fiesissä Italiassa ja Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa vuosina 2019-2023. Inkeröllä on ollut yksityisnäyttelyitä New Museumissa New Yorkissa ja Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Lisäksi hänen teoksiaan on ollut ryhmänäyttelyissä Nykytaiteen museo Kiasmassa Helsingissä, Valokuvataiteen museo CCP:ssä Melbournessa ja Kunsthal Charlottenborgissa Kööpenhaminassa.