At the Water's Edges

Jokiranta Rita

At the Water’s Edges on monikanavainen videoinstallaatio nousevasta merenpinnasta, ilmastonmuutoksesta ja suurkaupungista. Se käyttää esimerkkinä New Yorkia, joka pitkine ja mataline rantoineen on erityisen altis myrskyille ja tulville. Teoksen rakenne on episodimainen ja kuvavirtaa ohjaavat sattuma ja toisto. Teos leikkii näkyvyydellä, kun urbaanit tuokiokuvat kaupungista ja elämästä sen ranta-alueilla katoavat vähitellen dramatisoituihin aaltoihin. Teokseen kuuluu äänimaisema.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:36:02
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
At the Water's Edges
Suomenkielinen nimi

At the Water's Edges

Englanninkielinen nimi

At the Water's Edges

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Rita Jokiranta (Kuvaaja), Rita Jokiranta (Käsikirjoittaja), Rita Jokiranta (Leikkaaja), Rita Jokiranta (Ohjaaja), Rita Jokiranta (Tekijä), Rita Jokiranta (Tuottaja), Rita Jokiranta (Äänisuunnittelu), Jeff Talman (Äänisuunnittelu), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Suomen kulttuuri-instituutti New York (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Rita Jokirannan taiteellisessa tuotannossa tärkeimpiä ovat monikanavaiset videoinstallaatiot ja valokuva. Teokset käsittelevät usein kuvan, tapahtuman ja tulkinnan suhdetta. Hänen teoksiaan on esitetty näyttelyissä, tapahtumissa ja filmifestivaaleilla Suomessa sekä laajalti muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.