A Spring Bright Evening

Orlow Benjamin

A Spring Bright Evening on animaatiota ja dokumentaarisia otoksia yhdistelevä teos, jonka ääniraitana toimii akateemisen mieskuoron, Brahe Djäknarin, lauluesitykset. Elokuva sijoittuu monilta suljettuun ja salamyhkäiseen maailmaan, jossa kouluttaudutaan nyky-yhteiskuntaan verkostoitumisen ja perinteiden vahvistamisen myötä. Teos esittelee etikettiä ja eleitä, jotka on koodattu muodostumaan kuulumisen merkitsijöiksi. Kuvasto viittaa historiallisiin ja nykyaikaisiin stereotyyppeihin ja kertomuksiin ja sivuaa identiteetin, etnisyyden, kulttuuriperinnön ja luokkarakenteen kysymyksiä. Samalla se tutkii maskuliinisuuden ja luokkanousun tavoittelun suhdetta. Elokuva näyttää yhteiskunnan osion, joka on tarpeeksi normalisoitu ollakseen näkymätön mutta toimii suljettuna ryhmänä, joka on muuntanut länsimaisen elitismin ominaisuudet ja ilmiasun heimounivormuksi ja ilmaisumuodoksi.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:19:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
A Spring Bright Evening
Suomenkielinen nimi

A Spring Bright Evening

Englanninkielinen nimi

A Spring Bright Evening

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Benjamin Orlow (Kuvaaja), Frans Rinne (Kuvaaja), Benjamin Orlow (Käsikirjoittaja), Benjamin Orlow (Leikkaaja), Benjamin Orlow (Ohjaaja), Brahe Djäknar (Säveltäjä), Benjamin Orlow (Tekijä), Benjamin Orlow (Tuottaja), Brahe Djäknar (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Föreningen Konstsamfundet (Rahoittaja), Suomen Taiteilijaseura (Rahoittaja), Benjamin Orlow (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Benjamin Orlow on syntynyt Turussa ja asuu sekä työskentelee Lontoossa. Hän valmistui taiteen maisteriksi Goldsmiths Collegesta vuonna 2012. Orlow työskentelee pääasiassa videon ja julkisten veistosten parissa. Hänen töitään on hiljattain ollut esillä ICA:ssa Lontoossa, Kunsthalle Münsterissa, Fahrenheit Los Angelesissa ja Leedsin Tetleyssä.