Tulossa: Mediataiteen jakelu ja kansainväliset verkostot -webinaari 26.3.2024

Suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkki järjestää webinaarin mediataiteen jakelusta ja kansainvälisistä verkostoista 26.3.2024 klo 13–16. Avaamme ilmoittautumisen 26.2.2024 ja tiedotamme siitä kanavissamme, mutta nyt kannattaa laittaa päivämäärä ylös.

Webinaarissa kuullaan uusista hankkeista ja parhaista käytännöistä mediataiteen jakelun tehostamiseksi ja kansainvälisten verkostojen vahvistamiseksi.

AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen esittelee AV-arkin uuden ohjeistuksen teoksen kansainväliseen jakeluun sekä esittelee taiteilijain liikkuvan kuvan levitysmahdollisuuksia koskevan selvityksensä tuloksia.

AV-arkin hankekumppani Raina Film Festival Distributionin levityspäällikkö Andy Norton kertoo yhtiönsä toiminnasta ja palveluista sekä havainnoistaan mediataiteen festivaalilevityksestä.

AV-arkin hankekumppani Tuuli Penttinen-Lampisuo (Poike Productio) kertoo, miten rakensi kansainvälisen DAMI-verkoston (Developing Artists’ Moving Image), joka hakee Luova Eurooppa -rahoitusta monipuoliselle taiteilijain liikkuvan kuvan kehittelyohjelmalle.

Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuki

Webinaari järjestetään osana isompaa vuosina 2022-2024 toteutettavaa hankekokonaisuutta, joka toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen turvin. Hankkeessa kehitetään suomalaisen mediataiteen kansainvälisen festivaalijakelun prosesseja ja yhteistyömalleja. Hankkeessa korostuu myös organisaatioiden välinen vertaisoppiminen. Pilottihanke purkaa siiloja audiovisuaalisten taidemuotojen sisällä sekä nykytaiteen ja elokuva-alan välillä.

Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman rahoitus tulee EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (Rescue and Recovery Facility, RRF), joka on yksi EU:n kertaluonteisen elpymisvälineen, Next Generation EU, ohjelmista.

 Euroopan unionin rahoittama – NextGenerationEU

Next generation eu hanke logo