Mox Mäkelän Vieras Wäinö Aaltosen Museon WAMx-tilassa 10.10. asti

Mox Mäkelän täyspitkä kuunnelmaelokuva Vieras on esillä Wäinö Aaltosen Museon WAMx-näyttelytilassa 10.10. asti. Vieras liittyy laajaan taiteilijan jo 1995 aloittamaan idiot ibidem -teossarjaan, jossa hän on jäljittänyt oman karjalaisen esi-isänsä yhteyksiä kirjailija Fjodor Dostojevskin romaaniin Idiootti.

Vieras on päästäisen ja leijonan kertoma tarina päähenkilön Rišan vierailusta erikoisissa juhlissa, joihin hän päätyy puolivahingossa.

Mäkelä on määritellyt teoksen kuunnelmaelokuvaksi, jossa ääni ja kuva kulkevat omina kokonaisuuksinaan vain väljästi yhteydessä toisiinsa. Välillä kuva myötäilee tarinaa, välillä kommentoi sitä assosioiden.

Mox Mäkelä (s. 1958) on suomalainen käsitetaiteilija, joka on toiminut aktiivisesti yli neljäkymmentä vuotta. Hänen tuotantonsa teemat kietoutuvat toisiinsa ja tarkastelevat samoja ilmiöitä: omistamista, sivistyksen ohuutta ja vähitellen etenevää rappiota sekä ympäristön tuhoutumista. Näiden teemojen erilaisten yhdistelmien kautta Mäkelä liukuu taidemuodosta toiseen: videoista installaatioihin, elokuvasta kuunnelmaan. Mäkelän laajaa tuotantoa voisi tarkastella yksittäisten teosten sijaan sarjoina, jatkumoina tai yhtenä kokonaisuutena. Mäkelän teoksia on ollut esillä sekä Suomessa että kansainvälisissä taidekatselmuksissa ja elokuvafestivaaleilla. 

Elokuvan esitysajat

  • tiistaisin klo 10.30, 12.30, 14.30
  • keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11.30, 13.30, 15.30 ja 17.30
  • perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.30, 12.30 ja 14.30
  • Teosta voi saapua seuraamaan myös muina aikoina.

Mox Mäkelä: Vieras 20.8.–10.10.2021, WAMx / Väinö Aaltosen Museo, Turku

Lisätietoa: WAM


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.