Runollista mediataidetta Runokuun tapahtumissa

Nuoren Voiman Liiton Runokuu-festivaali järjestetään 19.–24.8. rajatulla yleisökapasiteetilla ja huolellisin turvallisuusjärjestelyin. Tämän vuoden festivaalin teema on metsä.

Torstaina 19.8. järjestetään Cinema Orionissa Digitaalisen kirjallisuuden yö. Illassa juhlistetaan viittä uutta digitaalisen kirjallisuuden teosta, jotka ovat valmistuneet osana Digitaalisen kirjallisuuden hankkeen työpajavaihetta kesällä 2021. Teoksiin lukeutuu muun muassa Maija Saksmanin, Heidi Halosen, Kati-Annika Ansaksen ja Mikko Räsäsen interaktiivinen teos Puhu minulle. Illan ohjelmistossa nähdään myös Nastja Säde Rönkön runollinen videoteos ICELAND (Nighttime) (2019).

Nastja Säde Rönkkö: ICELAND (Nighttime) (2019)

Maanantaina 23.8. järjestetään Suvilahden Tiivistämöllä Koettelevan kirjallisuuden klubi, jonka teemana on epäajankohtaisuus. Klubin ovat kuratoineet kirjailijat Eeva Turunen ja Katja Raunio. Illassa esitellään muun muassa käsitteellinen ja immersiivinen, metsään uppouttava IÄI-taideteos. Paikkasidonnainen runointerventio koostuu ympäristöön kaiverretuista sanoista ja tavuista ja siinä pyritään tarjoamaan pala kieltä takaisin metsälle. Teoksen ovat toteuttaneet IC-98:na tunnetut taiteilijat Patrik Söderlund ja Visa Suonpää yhdessä runoilijoiden Mikael Bryggerin, Henriikka Tavin ja Olli-Pekka Tennilän kanssa. Koettelevan kirjallisuuden klubilla esitetään myös Patrik Söderlundin kokeellinen lyhytelokuva Valtakunnat (2018, nostokuvassa). Valtakunnat on lyhytelokuva aikamatkasta läpi evoluution, geologisten aikakausien ja eliövaltakuntien kohti ihmisen aiheuttamaa luonnontuhoa.


Runokuu, 19.–24.8.2021, Helsinki

Lisätietoa: Runokuu


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.