Juha van Ingenin ONE Turun Titanik-galleriassa Pori Film Festival Replay -näytöksessä

Juha van Ingenin ONE (2015) esitetään Turun Titanik-galleriassa 1.7. osana Pori Film Festivalin Replay-näytöstä. Porin elokuvafestivaali vierailee Turussa elokuvailtaman merkeissä. Valtaosin vuoden 2016 festivaalin ohjelmistosta valituissa elokuvissa liikutaan elokuvailmaisun luovin keinoin inhimillisen kokemuksen, ympäristön rakenteiden ja kotiseudun problematiikan moniulotteisissa kysymyksissä.

ONE-teoksen lähtökohtana on matkapuhelimella kuvattu video. Kameran tekniikka ei ole pystynyt käsittelemään näkemäänsä ja videolle on tallentunut alkuperäisen näkymän sijaan mystinen häiriö. Mikä häiriön aiheutti? Mikä on se hetki tai asia, jota on yritetty tallentaa? Onko kuvassa suuri planeetta vai pieni solu? Kenties kuvassa on ihminen tai vaikkapa Jumala? Teoksen äänimaisema on 1960-luvun sci-fi-elokuvien ääniraidoista muokattu kunnianosoitus suurille kysymyksille.

Juha van Ingen (s. 1963) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän työskentelee eri medioiden parissa, pääasiassa videota hyödyntäen. Hänen teostensa lähtökohtana toimii usein taiteilijan kohtaama tilanne, tila tai konsepti. Sattumanvaraisilla elementeillä jotka kehittyvät työskentelyprosessin aikana on myös keskeinen rooli van Ingenin teoksissa. Van Ingen on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin, elokuvanäytöksiin ja festivaaleille vuodesta 1988.


Pori Film Festival Replay, Titanik-galleria, Turku 1.7.2017

Lisätietoa: Tapahtuman Facebook-sivu


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.