Risto-Pekka Blomin Kuratoidaan! Oulun musiikkivideofestivaalien lyhytelokuvanäytöksessä

Risto-Pekka Blomin Kuratoidaan! (2016) esitetään 26.8.-29.8.2021 järjestettävillä Oulun musiikkivideofestivaalilla Anna-Mari Nousiaisen kuratoimassa lyhytelokuvanäytöksessä ”Everything’s Embarassing”. Näytös esitetään sunnuntaina 29.8. klo 13:15.

Taiteellisen työskentelyn huipentuma on se, että pääsee kuratoimaan muiden töitä. Risto-Pekka Blomin Kuratoidaan! luotaa narsistista selfiemaailmaa ja kuratointia itseään.

Risto-Pekka Blom opiskeli autonasentajaksi muttei koskaan ollut kiinnostunut teknikon ammatista. Muutaman vuoden ajan hän etsi suuntaa elämälleen, kunnes 27-vuotiaana aloitti audiovisuaalisen median ja ilmaisun lyhytkurssin, jonka jälkeen hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmasta vuonna 2005. Tästä lähtien Blom on tehnyt kokeellisia lyhytelokuvia ja videoteoksia, joita on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja tapahtumissa yli kahdessakymmenessä maassa. Blomin Teemapuisto (2015) on voittanut pääpalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla ja Helsinkin lyhytelokuvafestivaaleilla 2015.


Oulun musiikkivideofestivaali, 26.8.-29.8.2021, Oulu

Lisätietoja: OMVF


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.