Antti Tantun Noli Timere Forum Boxin Mediaboxissa 30.3.–21.4.2024

Antti Tantun Noli Timere nähdään Forum Boxin Mediaboxissa 30.3.–21.4.2024. Noli Timere (2022) on teos pelon tai ahdistuksen kokemuksesta ja tunteesta. Mikä tunteessa on yleistä, yksilöllistä tai yhdistävää? Teos pohtii, onko olemassa kollektiivista pelkoa ja mihin se kohdistuu.

Antti Tanttu on syntynyt Malagassa, Espanjassa. Hän asuu Espoossa ja työskentelee Helsingissä. Tanttu opiskeli Kuvataideakatemiassa 1984-1989. Oman taiteellisen työskentelynsä ohella hän on opettanut ja opettaa yhä useissa taidealan oppilaitoksissa, kuten Aalto Yliopistossa ja Kuvataideakatemiassa. Vuosina 2003-2009 hän toimi Kuvataideakatemian taidegrafiikan professorina. Tanttu työskentelee useilla eri välineillä, kuten piirustus, grafiikka, valokuva ja filmi/video. Pääpaino on sekatekniikka- ja puupiirrostöissä sekä videoteoksissa. Teoksissa kerroksellisuus on käsitteellisesti, sisällöllisesti että materiaalisesti tärkeässä osassa.  Teosten keskeisenä teemana on yksinäisyys ja sen erilaiset ilmentymät. Hän ei kuvaa tai kuvita yksinäisyyttä sinällään, vaan tavoittelee jakamattoman yksinäisyyden tuntemusta. Tanttu tutkii epämääräisiä tuntemuksia, jotka ovat samaan aikaan tuttuja ja outoja.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle. Mediaboxissa esitettävä videoteos on myös mahdollista katsoa esteettömästi tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Mikäli Mediabox on sinulle esteellinen, pyydäthän tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.


Antti Tanttu: Noli Timere, 30.3.–21.4.2024, Forum Boxin Mediabox

Lisätietoa: Forum Box


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta. Jos haluat seurata viimeisimpiä uutisiamme, tilaa uutiskirjeemme!