Iona Roisinin Compliance Forum Boxin Mediaboxissa 28.5.-20.6.2021

Iona Roisin videoteos Compliance (2020) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 28.5.—20.6.2021.

Compliance on runollinen tutkielma trauman jälkikaiusta läpi vuosien. Ääni puhuu, toisinaan laulaa, toisinaan ei onnistu sanomaan. Se yrittää puuttua niihin kohtiin, joissa erilaiset sekaannukset kohtaavat ja yhdistyvät nivelletyssä ketjussa tai veden väreilynä. Kun traumaattinen tapahtuma itsessään ei ole keskustelun ytimessä, seuraukset saavat tilaa. Tässä työssä veden avulla voidaan nähdä läpi aikojen: peilit ja ikkunat, kuten myös aukot ja tyhjät kohdat. Eräänlainen portaali, jossa kehollisia todisteita tarkastellaan. Ääni tuottaa merkityksiä, se kartoittaa ja purkaa, se katsoo toiveikkaasti kohti teini-ikäisiä, esikaupunkeja, Keski-Englantia, queer- tulevaisuuksia, kohti parantumista.

Iona Roisin (s. 1989) on brittiläinen, Helsingissä toimiva taiteilija. Liikkuvan kuvan ja tekstin parissa työskentelevä taiteilija on kiinnostunut vaikeuksista, läheisyydestä, epäonnistumisesta ja kielen puutteellisuudesta. Hänen teoksiaan on esitetty Lontoossa, Berliinissä, Zagrebissa, Soulissa, Leidenissä, Brestissä, Pietarissa ja Tallinnassa. Hänen kirjoituksiaan on julkaistu Fourteen Poemsissa (UK), Astrassa ja Zelda Magissa.

Forum Boxin ja Mediaboxin näyttelyitä esitellään Art Fair Suomi goes Galleries -tapahtuman yhteydessä 8.6.2021 – tervetuloa! Näyttelyt ovat myös avoinna ja taiteilijat tavattavissa jo torstaina 27.5.2021.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Iona Roisin: Compliance, 28.5.—20.6.2021, Forum Boxin Mediabox

Lisätietoa: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.