Aino Aksenjan, Hanna Saarikosken ja Minna Suoniemen näyttelyt Mediaboxissa ja Forum Boxissa

Mediaboxissa ja Forum Boxissa on esillä 17.9.–10.10.2021 Aino Aksenjan, Hanna Saarikosken ja Minna Suoniemen näyttelyt.

Mediaboxissa on esillä Aino Aksenjan teos small town girl (escape sketches) (2019, nostokuvassa). Oli kaupunki, kaksi kukkulaa ja joki joka halkoi laakson. Oli pakosuunnitelmia, jotka yksi toisensa jälkeen osoittautuivat toimimattomiksi. Kaupunki on loputon labyrintti, jota rajaa vain toista pääosaa näyttelevä joki. Pääosassa nähdään pikkukaupungin tyttö, joka yrittää tehdä pakenemisesta leikkiä.

Aino Aksenja (s.1986) on taiteilija, joka etsii pakoreittejä ja koittaa kasvattaa juuria. Elämä ja taide kietoutuvat yhteen teoksissa, jotka ovat paikkasidonnaisia installaatioita, itsekeksittyjä rituaaleja ja tarinoita. Aksenja asuu Helsingissä, ja hänen teoksiaan on esitetty Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Saksassa, Portugalissa, USAssa ja Etelä-Koreassa.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Samaan aikaan Forum Boxissa on esillä Hanna Saarikosken Äkkiä on ilta (2015–2021) sekä Minna Suoniemen Tiheää vettä (2021).

Hanna Saarikosken uudessa video-installaatiossa seitsemän erillistä videota rakentavat illuusion ehjästä maisemasta. Materiaali teosta varten on tallennettu vuosien 2015 – 2021 aikana, seitsemässä eri kuvauspaikassa. Kuvien suunta noudattaa todellisia ilmansuuntia.

Minna Suoniemen näyttely Tiheää vettä kietoo valokuvan ja filmin materiaalisuutta aikaan, vanhenevaan kehoon ja ylisukupolviseen kehokokemukseen.


Aino Aksenja: small town girl (escape sketches)

Hanna Saarikoski: Äkkiä on ilta

Minna Suoniemi: Tiheää vettä

17.9.–10.10.2021 Mediabox ja Forum Box

Lisätietoa: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.