Mediataide täyttää Forum Boxin tammikuussa

Forum Boxin näyttelyvuosi 2021 avautuu mediataidepitoisesti. 8.1.—31.1.2021 Mediaboxissa on esillä Risto-Pekka Blomin uusi teos Voitte jättää viestin äänimerkin jälkeen (2021, nostokuvassa) ja Forum Boxin puolella Dave Bergin, Juhani Koivumäen, Joakim Puseniuksen ja Paula Sarasteen yhteisnäyttely Fragmentteja tuntemattoman äärellä.

Risto-Pekka Blomin teos Voitte jättää viestin äänimerkin jälkeen on kertomus yhteyden puuttumisesta, todellisen kohtaamisen vaikeudesta ja oman elämän ulkopuolella elämisestä. Puhelut menevät vastaajaan. Yksinäiset autot ja valopylväät vaeltavat öisillä moottoriteillä. Langat yhdistävät torinäkymän ihmisiä. Potilas elää täydellistä elämää.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Juhani Koivumäki: Läsnäolo (2019)

Forum Boxin ison näyttelytilan valtaava Dave BerginJuhani KoivumäenJoakim Puseniuksen ja Paula Sarasteen ryhmänäyttely Fragmentteja tuntemattoman ääreltä tutkii ymmärryksen rajamaata: toisia olemisen tiloja, meditaation transendenttia, futurismin yksinäisyyttä ja absurdia pelkoa. Sen lähtökohtana on ajatus käsittämättömän äärellä olemisesta.

Näyttelyssä on esillä neljä vuosina 2019—2021 valmistunutta elokuvaa ja mediataideteosta. Teokset lähestyvät tuntematonta, vierasta ja mahdotonta eri näkökulmista. Ne muodostavat kokonaisuuden, joka vie katsojan unenomaiselle matkalle. Pimennetystä näyttelytilasta avautuu narratiiveja uusiin tiloihin ja aikoihin. Näyttelyn teokset ovat videoita, yksi- ja monikanavaisia installaatioita.

Koronatilanteen vuoksi Forum Box rajoittaa kävijämäärän enintään viiteen henkilöön kerrallaan. Galleria pyytää käyttämään kasvomaskia vierailun aikana sekä huolehtimaan riittävistä turvaväleistä muihin kävijöihin sekä henkilökuntaan.


Risto-Pekka Blom: Voitte jättää viestin äänimerkin jälkeen

Dave Berg, Juhani Koivumäki, Joakim Pusenius & Paula Saraste: Fragmentteja tuntemattoman ääreltä

Forum Box & Mediabox 8.1.—31.1.2021

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.