Eino Ruutsalon teoskimara ja Pink Twinsin Overlook Lux Helsingissä

Valofestivaali Lux Helsinki valaisee pääkaupungin 5.–9.1. 2017. Tänä vuonna Helsingin kaupungintalolla esitetään Eino Ruutsalon taidetta. Kuusi Ruutsalon lyhytelokuvaa näytetään kaupungintalon juhlasalissa torstaina 5.1. klo 17. Näytökseen on rajattu määrä vapaalippuja noudettavissa Kaupungintalon aulan Virka-infosta. Kaupungintalon aulassa on esillä myös varta vasten Ruutsalolta tilattu paikkasidonnainen, kineettinen Valoseinä (1971). Ruutsalo oli yksi keskeisimpiä suomalaisen kineettisen ja videotaiteen pioneereja. Hän oli elokuvaaja, maalari, kuvanveistäjä sekä visuaalinen runoilija.

Kuva: Pink Twins - Overlook

Kuva teoksesta: Pink Twins: Overlook

Valovoimaisesta taiteesta voi nauttia jo 1.1. 2017 avautuneessa Lux In -oheisnäyttelyssä Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. 10.1. asti avoinna olevassa näyttelyssä on esillä Pink Twinsin viimeisin teos, Overlook (2016), joka valmistui Daydreaming with Stanley Kubrick -ryhmänäyttelyyn Lontoon Somerset Housessa kesällä 2016.


Lux Helsinki, 5.–9.1. 2017

Lisätietoja: Lux Helsinki


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.