Galleria Halmetojan kesänäyttelynä Anssi Kasitonnin Deus ex machina

Anssi Kasitonnin yksityisnäyttely Deus ex machina on Gallery Halmetojan kesänäyttely 8.8. asti.

Näyttelyssä on esillä Kasitonnin uusi videoteos Deus ex machina (2021), metsästysaiheinen tarina, jossa illuusio murtuu, kun siimat näkyvät.

Näyttelyn toinen puoli koostuu Kasitonnin uusista veistoksista, joiden materiaalina on pronssi, kuitulasi ja valuhartsi. Veistosten aiheet linkittyvät poptaiteen pitkään perinteeseen, mutta lähestymistapa ironisoi kaupallisen poptaiteen puleerattua ja särmätöntä olemusta.

Anssi Kasitonni on sahalahtelainen skeittari ja palkittu taiteilija, joka tekee musiikkia ja veistoksia sekä piirtää. Kasitonnin Sahalahden tiluksillaan tekemät lyhytelokuvat ovat monille faneille kuitenkin se rakkain osa hänen tuotantoaan. Ne käsittelevät ihmiskunnan ikuisia kysymyksiä: moraalia, rakkautta, kuolemaa, sukupolvien välisiä kuiluja, seksuaalisuutta sekä tietenkin sukellusveneitä. Elokuvat ovat kotikutoisia, mutta niiden sisältämät ajatukset eeppisiä. Elokuvat ovat oma maailmansa ja kertovat meille jotain tärkeätä omastamme. Kasitonni voitti vuonna 2011 arvostetun Ars Fennica -palkinnon.


Anssi Kasitonni: Deus ex machina, 29.6.–8.8.2021, Gallery Halmetoja, Helsinki

Lisätietoa: Gallery Halmetoja