Juhana Moisanderin Deluge valokuvagalleria Hippolytessä 5–28.3.2021

Juhana Moisanderin teos Deluge on esillä valokuvagalleria Hippolytessä 5–28.3.2021.

Juhana Moisanderin teos Deluge (vedenpaisumus) täydentää Ethology of a Man –teossarjan. Deluge jatkaa ihmisen käyttäytymisen tarkastelua. Sarjan osia yhdistävät harkittu liikekieli, hidastettu ja vaatelias liikehdintä, maalauksellinen sommitelma ja tarkkaan mietitty, paikoin harras äänimaisema. Teokset ottavat kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, ne ovat kiinni nykyisyydessä, mutta ne ammentavat kauneutensa menneestä.

Juhana Moisander asuu ja työskentelee Karkkilassa. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2007. Juhana Moisanderin teoksia on nähty useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä. Edeltävät teokset sarjasta Ethology of a Man olivat nähtävillä Espoon  modernin taiteen museossa EMMAssa ja Mäntän kuvataideviikoilla 2019. Moisanderin teoksia on mm. Helsingin taidemuseo HAMin, Espoon modernin taiteen museon EMMAn ja Jenny ja Antti Wihurin Säätiön kokoelmissa. Keväällä 2020 Moisanderilta valmistui julkinen teos Justitia Lappeenrannan uuteen oikeustaloon Valtion taideteostoimikunnan tilaamana. Viimeisin yksityisnäyttely Pied Piper hänellä oli Galerie Anhavan Underground -tilassa vuonna 2020

Installaatiosarja Ethology of a Man on kokonaisuudessaan esillä Mikkelin taidemuseossa osin yhtäaikaisesti Hippolyten näyttelyn kanssa 12.3.–16.5.2021.


Juhana Moisander: Deluge, 5–28.3.2021, valokuvagalleria Hippolyte, Helsinki

Lisätietoa: Hippolyte