AV-arkki info -koulutuksien sarja jäsentaiteilijoille käynnistyy lokakuussa

Aloitamme lokakuussa neliosaisen sarjan koulutuksia, jotka on suunnattu jäsentaiteilijoillemme. Käymme läpi AV-arkin toimintamalleja, teosten toimittamista arkistoomme, teosten levitykseen liittyviä oheismateriaaleja sekä annamme vinkkejä teosten omatoimiseen levittämiseen. Pyydämme ilmoittautumaan koulutukseen tällä lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetetään zoom-linkki koulutuksiin. Kukin koulutuskerta kestää noin 30 min tai tarvittaessa (jos kysymyksiä on paljon) pidempäänkin. Koulutukset järjestetään keskiviikkoisin klo 16 mutta niistä on mahdollista saada myös tallenne jälkikäteen.

Koulutukset käsittelevät seuraavia aihepiirejä:

7.10. 16.00 AV-arkki INFO I: Teoksen kaari AV-arkin arkistossa & materiaalien toimittaminen AV-arkkiin

Koulutuksen alussa ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen käy läpi tiiviisti läpi, millainen on taideteoksen kaari AV-arkin arkistossa teoshausta, julkaisemiseen, jakeluun ja pitkäaikaisarkistointiin.

Arkistokoordinaattori Vesa Puhakka kertoo, mitä materiaaleja ja työvaiheita tarvitaan, jotta teokset saadaan AV-arkin verkkoarkistoon ja jotta niitä voidaan välittää eri tapahtumiin ja esityspaikkoihin.

14.10. 16.00 AV-arkki INFO II: Teoksen saavutettavuus ja .srt-tekstitys

Jos teoksessa on dialogia, AV-arkki pyytää taiteilijoita toimittamaan dialogilistan sekä suomen- ja englanninkielisen tekstityksen .srt-tiedostona. Festivaalit ja verkkojakelijat suosivat nykyään Closed Caption -tekstitystä, joka lisää teoksen saavutettavuutta. Arkistokoordinaattori Vesa Puhakka opastaa teoksen saavutettavuuteen ja tekstitykseen liittyviin nykykäytäntöihin.

21.10. 16.00 AV-arkki INFO III: Millainen on hyvä synopsis? Entä muut promootiomateriaalit?

AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen neuvoo, miten synopsis, eli teoskuvaus, kannattaa laatia sekä minkälaisia teoskuvia ja muita promootiomateriaaleja tarvitaan, kun teos etsii tietään yleisön nähtäville. Keskustelemme myös asiasanoittamisen merkityksestä.

4.11. 16.00 AV-arkki INFO IV: Käytännön vinkkejä oman teoksen levittämiseen

AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen antaa käytännön vinkkejä siihen, mitä taiteilija voi tehdä itse teoksensa levittämiseksi: mitä kannattaa kokeilla, mistä on hyötyä, mitä kannattaa varoa? Koulutuskerralla vieraana on myös AVEKin johtaja Ulla Simonen, joka kertoo ajankohtaista tietoa AVEKin kansainvälistymiseen liittyvistä tukimuodoista.

Taiteilijat voivat esittää kysymyksiä Zoom-lähetyksen viestikentässä, mutta jos haluat jo etukäteen lähettää kysymyksiä joistain näistä aihepiireistä tai sinulla on ehdotuksia tulevien koulutuksien aiheiksi, ota yhteyttä ohjelmakoordinaattori Tytti Rantaseen (programme(at)av-arkki.fi) otsikolla AV-arkki INFO. Ilmoittautumiset koulutukseen tällä lomakkeella.


Kuva: Aarno Salosmaa: Tango (2003)


AV-arkki INFO, 7.–28.10.2020, verkossa