AV-arkin teosvälitystoiminta uudistuu

Konsultaatiopalvelu jäsentaiteilijoille

AV-arkki saa vuosi vuodelta enemmän yhteydenottoja taiteilijoilta teosten editiomyyntiä koskien. Teoksia kokoelmiinsa hankkivat museot ja keräilijät ottavat yhteyttä suoraan taiteilijaan, joka tässä tilanteessa tarvitsee neuvontaa ja tukea.

Jäsentaiteilijamme tarvitsevat teosmyynnin tueksi hyvin erityyppisiä palveluita, koska teoksen luonteesta riippuen myyntiin liittyy hyvin moninaisia kysymyksiä.

AV-arkin hallitus päätti joulukuussa 2020, että vuoden 2021 alusta alkaen AV-arkki muuttaa teosmyyntiin liittyvän jäsenpalvelun laskutuksen tuntiperusteiseksi konsultaatioksi. Jäsenpalveluna tehtävän konsultaation hinta on 30 € / tunti, minimilaskutus 50 € (sis. alv 0 %). Laskutus toteutetaan niin, että palvelun kokonaishinta on kuitenkin korkeintaan 20 % teoksen myyntihinnasta, joka oli aikaisemmin teosvälityspalkkiomme suuruus. Tuntiperusteinen palvelu voi koskea esimerkiksi seuraavanlaisia asioita:

  • Teoksen myyntihinnan ja editiomäärän luottamuksellinen pohtiminen yhdessä taiteilijan kanssa
  • Verkkoesitysoikeuksien määrittäminen osana teoksen myyntisopimusta
  • Teoksen myyntisopimuksen luottamuksellinen kommentoiminen
  • Tekijänoikeuksiin liittyvät kysymykset
  • Formaattikysymykset ja pitkäaikaistallettaminen

AV-arkin henkilökunnan edustaja voi myös tarvittaessa tulla taiteilijan tueksi teoksen myyntiä koskeviin neuvotteluihin.

Jäsentaiteilijoiden teosmyynteihin liittyvät kysymykset pyydetään osoittamaan hyvissä ajoin AV-arkin toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttilalle.

Teosten hankkiminen suoraan AV-arkista

Museoilla ja keräilijöillä on edelleen mahdollisuus hankkia mediataideteoksia kokoelmiinsa suoraan AV-arkin arkistosta, ottamalla yhteyttä AV-arkin henkilökuntaan. Välityspalkkio lasketaan edellä kuvatun mallin mukaisesti myös silloin, kun teosta hankkiva taho ottaa yhteyttä suoraan AV-arkkiin.