Samuli Alapuranen palkittiin IIKKA-patsaalla IIK!!-kauhuelokuvafestivaalilla Iissä

Samuli Alapuranen on palkittu IIKKA-patsaalla ensimmäisenä lyhytelokuvantekijänä iiläisen IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin 17-vuotisessa historiassa. Festivaali järjestettiin 3.–4.11. Iin ”Yöväentalolla”.

Festivaalin hallitus kiittää palkintoperusteissaan Alapurasen kykyä loihtia pohjoissuomalaisista kotimaisemistaan hiipivää kauhutunnelmaa oivaltavin ja minimalistisin keinoin. Festivaalin toiminnanjohtajan, kuvataiteilija J. A. Mäen suunnittelema IIKKA-patsas annetaan vuosittain henkilölle, joka on tavalla tai toisella edistänyt suomalaista kauhukulttuuria.

Samuli Alapurasen Drag Me to Kempele kilpaili festivaalin lyhytelokuvakilpailussa.

Alapuranen: Drag Me to Kempele (2017)

Kempele on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva harmaa aukko. Se ei vedä puoleensa eikä hylji sen läpi valuvaa nelostien liikennevirtaa. Se on tavallinen. Se on tasainen. Siitä on vaikea keksiä enempää adjektiiveja. Drag me to Kempele on kuvaus keskinkertaisesta paikkakunnasta, jossa käydään kaupassa, harrastetaan urheilua ja jonka läpi ajetaan matkalla Pohjoiseen tai Etelään. Teos on esitetty aiemmin Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailusarjassa sekä Sodankylä elokuvajuhlilla. Maailmalla Drag Me to Kempele on esitetty muun muassa Minimalen- ja kurz.film.spiele -lyhytelokuvafestivaaleilla Norjassa ja Saksassa.

Samuli Alapuranen on Kempeleestä kotoisin oleva mediataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Alapuranen on valmistunut Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1998 ja työskentelee kokeellisten elokuvien lisäksi graafikkona, muusikkona ja VJ:nä.

IIK!!-festivaalin lyhytelokuvakilpailussa esitettiin AV-arkin levittämänä Drag Me to Kempeleen lisäksi Dave Bergin God Rot Their Souls. Lyhytelokuvakilpailun pääpalkinnon vei Nalle Mielosen Väärä talo vasemmalla.


IIK!!-kauhuelokuvafestivaali, 3.–4.11.2017, Ii

Lisätietoa: IIK!! 


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.