A I S T I T / coming to our senses Helsingin Taidehallissa 5.9. asti

A I S T I T / coming to our senses herättelee aisteja ja kutsuu ruumiilliseen empatiaan. Ryhmänäyttely on esillä Helsingin Taidehallissa 5.9.2021 asti. Näyttelyyn suositellaan varaamaan sisäänpääsy ennakkoon.

Neljä suomalaista kulttuuri-instituuttia ja Helsingin juhlaviikot tuovat Helsingin Taidehalliin kuva- ja esitystaiteilijoiden teoksista koostuvan A I S T I T / coming to our senses -nykytaidekokonaisuuden. Mukana olevien taiteilijoiden työskentely pohjautuu vahvasti aistihavaintoihin ja kutsuu vastavuoroiseen suhteeseen ympäröivän maailman kanssa.

Näyttelyn teoksia yhdistävät pohdinnat ruumiillisuudesta, intiimiydestä, haavoittuvuudesta ja yhteydestä muihin – miten olla kosketuksissa toisiin? Aistit tarjoavat havaintojen ja tuntemusten lisäksi väylän ruumiilliseen empatiaan, ja näyttelyn työt herättelevätkin katsojaa myötätuntoiseen ja tiedostavaan suhteeseen muiden aistivien olentojen ja ympäristön kanssa. A I S T I T -kokonaisuuden teoksia nähdään Helsingin Taidehallissa, kaupunkitilassa Töölössä sekä kulttuurikeskus Stoassa.

Taidehallin näyttely kuuluu laajempaan kokonaisuuteen, joka järjestetään porrastetusti Pariisissa, Lontoossa, Berliinissä, Helsingissä ja Gentissä vuosina 2021 ja 2022. Suurin osa Helsingin näyttelyn teoksista on ollut kevään aikana esillä Pariisissa, Lontoossa sekä Berliinissä. Kansainvälisen hankkeen taustalla on neljä suomalaista kulttuuri-instituuttia (Suomen Benelux-instituutti, Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti, Suomen Ranskan instituutti sekä Suomen Saksan-instituutti). Kokonaisuuden kuraattoreina toimivat koreografi, kuraattori Satu Herrala ja kuvataiteilija Hans Rosenström.

AV-arkin taiteilijoista näyttelyssä on teoksia Axel Antakselta, Terike Haapojalta, Minna Långströmiltä ja Kati Rooverilta. Taidehallin edustalta Temppeliaukiolle johdattava ääni-installaatio Weaving, yearning,joka on valmistunut Kalle Nion ja Hans Rosenströmin yhteistyönä. 


nostokuvassa Minna Långströmin installaatio Photons of Mars


A I S T I T / coming to our senses, 20.8.–5.9.2021, Helsingin Taidehalli

Lisätietoa: Taidehalli