Haemme uusia teoksia festivaalijakelun katalogin 2018–2019 valintaprosessiin!

Haemme uusia teoksia festivaalijakelun katalogin 2018–2019 valintaprosessiin!

Pyydämme jäsentaiteilijoita tarjoamaan uusia teoksia 2018–2019 festivaalijakelun katalogin valintaprosessia varten. Haemme katalogille ensisijaisesti vuonna 2018 tai 2019 valmistuvia tai julkaistavia teoksia, jotka soveltuvat festivaali- ja tapahtumajakeluun.

Tänä vuonna avaamme samassa yhteydessä avoimen teoshaun AV-arkin ja Amos Rexin syksyn ohjelmistoyhteistyöhön.

AV-arkki ja Amos Rex järjestävät Bio Rexissä marraskuussa minifestivaalin, jossa esitetään ajankohtaista, kiinnostavaa ja näyttävää kokeellista elokuvaa ja mediataidetta. Yhteistyö käynnistyy AV-arkin jäsentaiteilija Timo Wrightin aloitteesta.

Teokset minifestivaalin ohjelmistoon valitsee AV-arkin ja Amos Rexin yhteinen työryhmä. Voit ehdottaa arkistoonhakulomakkeella teoksia samalla sekä katalogiin että Bio Rexin minifestivaalin ohjelmistoon tai vain jompaan kumpaan. Bio Rexiin voit ehdottaa myös tapahtumallisia teoksia (esim. live cinema). Lopullinen deadline lomakkeen täyttämiselle on perjantai 20.7.2018.

Festivaalijakelun katalogin valintaprosessi

Kuten aiempinakin vuosina, AV-arkin festivaalijakeluohjelman katalogi esittelee valikoiman tuoreimpia AV-arkin levitykseen tulleita teoksia ja toimii jakelutyön runkona. Päämääränämme on saada mahdollisimman monelle teokselle kansainvälinen ja kotimainen ensi-ilta merkittävän festivaalin kilpasarjassa tai muussa ohjelmistossa.

Kaikki 1.9.2017 jälkeen AV-arkin arkistoon toimitetut tuoreet, yksikanavaiset teokset ovat jo mukana valintaprosessissa. Niitä ei siis tarvitse ilmoittaa uudestaan katalogin valintaprosessiin kuten ei myöskään tähän mennessä arkistoon ehdotettuja teoksia.

Katalogin vierailevana kuraattorina toimii Berliinissä vaikuttava Vanina Saracino

Vanina Saracino / Kuva: Basim Magdy

Katalogin valintatyöryhmässä on kolmatta kertaa AV-arkin henkilökunnan lisäksi mukana kansainvälinen asiantuntija. Vanina Saracino on Berliinissä työskentelevä itsenäinen kuraattori. Hän on kansainvälisen kuratoriaalisen projektin OLHOn perustajajäsen. Rio de Janeirosta ja São Paulosta käynnistynyt hanke tutkii nykytaiteen ja elokuvan rajapintaa ja on vieraillut myös Palazzo Grassissa, Venetsiassa (2017) ja Palais de Tokyossa, Pariisissa (2018). Saracino on myös kuratoinut kuukausittaista ohjelmaa kokeelliselle kanavalle ikonoTV. Saracino on valmistunut maisteriksi Bolognan ja Barcelonan yliopistoista.

Katalogi on AV-arkin festivaalijakelun tärkein työkalu

Hyvin valmisteltu esikatselumateriaali nopeuttaa AV-arkin henkilökunnan työtä ja vapauttaa työaikaa asiakaspalveluun. Monipuolisella ja ammattimaisesti toteutetulla esikatselu- ja promootiomateriaalilla helpotetaan tapahtumien teosvalintoja tekevien kuraattorien työtä. AV-arkki tarjoaa katalogin teoksia vuosittain yli 200 eri tapahtumaan. Festivaalien lisäksi katalogia jaetaan merkittäviä määriä kuraattoreille, muille vierailijoille ja asiantuntijayleisölle. Katalogin lisäksi tarjoamme tapahtumiin myös muita levitysarkiston teoksia – aina vastaanottavan tapahtuman profiilin mukaisesti.

Muistutamme myös, että haluamme kaikenlaisia ja kaikenikäisiä teoksia jatkuvasti arkistoon!

AV-arkin suomalaisen mediataiteen arkisto promotoi myös installaatiota, live-teoksia ja verkkoteoksia. Verkkopalvelussamme selattava arkisto toimii suomalaisen mediataiteen kirjastona: vanhemmat teokset ovat tärkeä osa arkiston syvyyttä – ne kiinnostavat kollegoita, tutkijoita sekä taidemuseoiden kuraattoreita. Arkistoon saapuvat yksikanavaiset teokset toimitetaan vuosittain Kansalliseen audiovisuaaliseen instituuttiin (KAVI) pitkäaikaisarkistoitaviksi.

Teosten ehdottaminen arkistoon ja festivaalijakelun katalogille

Tarjoa teostasi festivaalijakelun katalogille,  AV-arkin arkistoon ja/tai Amos Rexin festivaaliohjelmistoon arkistoonhakulomakkeen kautta! Ehdotusvaiheessa riittää esikatselulinkki ja perustiedot teoksesta.

AV-arkin arkistoon ja/tai festivaalijakelun katalogille valitut teokset käyvät läpi normaalin arkistoonottamisprosessin. Pyydämme master-tiedostoja ja stillejä aikaisintaan elokussa, kun olemme käsitelleet ehdotukset. Kun teoksesi on hyväksytty AV-arkin arkistoon, katalogille ja/tai Amos Rexin ohjelmistoon, on tärkeää toimittaa kaikki tarvittavat tiedot ja liitetiedostot ripeästi.

Lue ohjeet uusien teosten ehdottamisesta arkistoon ja lisätietoa festivaalikatalogista Usein kysytyt kysymykset -osiosta verkkosivuiltamme.

Pysy kuulolla!

Copyright © 2019 AV-Arkki