Tarjoa teostasi levityskatalogimme valintaprosessiin ja arkistoon

Pyydämme jäsentaiteilijoita tarjoamaan uusia teoksia 2023–2024 festivaalijakelun katalogin valintaprosessia varten. Haemme katalogille ensisijaisesti vuosina 2023 tai 2024 valmistuvia tai julkaistavia teoksia, jotka soveltuvat festivaali- ja tapahtumajakeluun. Teokset voivat olla viimeistely- tai jälkituotantovaiheessa, mutta niiden pitää olla jo esikatseltavissa eli kokonaisia teoksia. 

Teosten tarjoamisen deadline on 30.7.2023. Haemme samalla vanhempia teoksia verkkoarkistoomme, arkistotyöryhmä tekee seuraavat päätökset alkusyksystä.

Festivaalijakelun katalogin valintaprosessi 

Kuten aiempinakin vuosina, AV-arkin festivaalijakelun katalogi esittelee valikoiman tuoreimpia AV-arkin levitykseen tulleita teoksia ja toimii jakelutyön runkona. Päämääränämme on saada mahdollisimman monelle teokselle kansainvälinen ja kotimainen ensi-ilta merkittävän festivaalin kilpasarjassa tai muussa ohjelmistossa.

Kaikki 1.9.2022 jälkeen AV-arkin arkistoon toimitetut tuoreet, yksikanavaiset teokset ovat jo mukana valintaprosessissa. Niitä ei siis tarvitse ilmoittaa uudestaan katalogin valintaprosessiin kuten ei myöskään tähän mennessä arkistoon ehdotettuja ja hyväksyttyjä teoksia.

Katalogin vierailevana kuraattorina Julian Ross

Julian Ross on Amsterdamissa asuva tutkija, kuraattori ja kirjailija. Hän on apulaisprofessori Leidenin yliopistossa, IDFAn ohjelma-asiantuntija, sekä yksi Museum of Modern Artin Doc Fortnight 2023 järjestäjistä. Hän on aiemmin toiminut ohjelmakoordinaattorina Rotterdamin elokuvajuhlilla (2015-22) ja Locarnon elokuvajuhlilla (2019-20), sekä vieras ohjelmavastaavana Singaporen kansainvälisillä elokuvajuhlilla (2021). Hänen kuratoriaalisia projekteja, joista monet ovat olleet yhteistyöprojekteja, on nähty Tate Modernissa, Art Institute of Chicagossa, e-flux Video & Filmissä, Kunsthal Rotterdamissa, Eye Filmmuseumissa, Tokyo Photographic Art Museumissa, Harvard Film Archivessa sekä British Film Instituutissa. Hän on monialaisen tutkimuskeskus ReCNTRin co-director ja kuuluu Collaborative Cataloging Japanin toimituskuntaan.

Katalogi on AV-arkin festivaalijakelun tärkein työkalu

Hyvin valmisteltu esikatselumateriaali nopeuttaa AV-arkin henkilökunnan työtä ja vapauttaa työaikaa asiakaspalveluun. Monipuolisella ja ammattimaisesti toteutetulla esikatselu- ja promootiomateriaalilla helpotetaan tapahtumien teosvalintoja tekevien kuraattorien työtä. AV-arkki tarjoaa katalogin teoksia vuosittain yli 200 eri tapahtumaan. Festivaalien lisäksi katalogia jaetaan merkittäviä määriä kuraattoreille, muille vierailijoille ja asiantuntijayleisölle. Katalogin lisäksi tarjoamme tapahtumiin myös muita levitysarkiston teoksia – aina vastaanottavan tapahtuman profiilin mukaisesti.

Muistutamme myös, että haluamme kaikenlaisia ja kaikenikäisiä teoksia jatkuvasti arkistoon!

AV-arkin suomalaisen mediataiteen arkisto promotoi myös installaatiota, live-teoksia ja verkkoteoksia. Verkkopalvelussamme selattava arkisto toimii suomalaisen mediataiteen kirjastona: vanhemmat teokset ovat tärkeä osa arkiston syvyyttä – ne kiinnostavat kollegoita, tutkijoita sekä taidemuseoiden kuraattoreita. Uudistuneen verkkopalvelumme ja entistä helppokäyttöisemmän hakukoneemme myötä arkistomme kirjo on ammattilaisten löydettävissä ja tutkittavissa yhä paremmin. Arkistoon saapuvat yksikanavaiset teokset toimitetaan vuosittain Kansalliseen audiovisuaaliseen instituuttiin (KAVI) pitkäaikaisarkistoitaviksi.

Teosten ehdottaminen arkistoon ja festivaalijakelun katalogille

Tarjoa teostasi 30.7.2023 mennessä festivaalijakelun katalogille ja AV-arkin arkistoon arkistoonhakulomakkeen kautta! Ehdotusvaiheessa riittää esikatselulinkki ja perustiedot teoksesta.

AV-arkin arkistoon ja/tai festivaalijakelun katalogille valitut teokset käyvät läpi normaalin arkistoonottamisprosessin. Pyydämme master-tiedostoja ja stillejä aikaisintaan elo-syyskuussa, kun olemme käsitelleet ehdotukset. Kun teoksesi on hyväksytty AV-arkin arkistoon ja mahdollisesti katalogille, on tärkeää toimittaa kaikki tarvittavat tiedot ja liitetiedostot ripeästi!

Lue lisää teosten tuomisesta arkistoomme UKK-osiosta sivuiltamme!


Julian Rossin kuva: Merel Hegenbart Photography