Deadlinekalenteri

AV-arkkiin on vuosikymmenten saatossa kertynyt merkittävä tietovaranto audiovisuaalisen ja nykytaiteen tapahtumista erityisesti mediataiteen levityksen näkökulmasta. Hyödynnämme tätä tietoa mediataiteilijoille suunnatussa deadlinekalenterissa, jota julkaisemme avoimena datana tällä sivulla. Kalenterista löydät tietoa kokeellista audiovisuaalista taidetta, media- ja nykytaidetta esittävien tapahtumien avoimista hakuajankohdista.

Kalenterinäkymän selkeyden vuoksi tapahtumat ilmoitetaan aina viimeisen mahdollisen hakupäivän mukaan. Oma hakemus kannattaa lähettää tapahtumanjärjestäjille jo hyvissä ajoin ennen viimeistä hakupäivää.

Audiovisuaalista taidetta tekevien taiteilijoiden kannattaa hyödyntää myös verkossa toimivia jakelualustoja (kuten Reelport -palvelu) omien teostensa promotointiin.

Mediataitelijoille suunnatuista avustuksista on ympäri vuoden haettavissa muun muassa seuraavat tukimuodot:
AVEK, mediataiteen tuki
AVEK, kehittelytuki Vieteri
AVEK, koulutustuki (Koulutustuen hakeminen on sidottu jaoston kokousaikoihin. Hakemuksen tulee olla AVEKissa kahta viikkoa ennen kokousta ja ennen kuin koulutus alkaa.)
FRAME, matka-apuraha (kansainvälinen näyttelytoiminta, muut tapahtumat)
SES, kulttuuriviennin matkatuki (kansainväliset festarit)

AV-arkki toimittaa esityskopiot tapahtumiin jäsentaiteilijoiden puolesta.
Jos teoksesi on valittu festivaalin tai muun tapahtuman ohjelmistoon oman jakelutyösi ansiosta, ilmoita siitä hyvissä ajoin AV-arkin arkistokoordinaattori Vesa Puhakalle. Toimitamme teoksesi esityskopion tapahtumaan tiedostonsiirtona ilmaiseksi ja autamme sinua viestinnässä.

Jos kalenterista puuttuu mielestäsi tärkeä tapahtuma tai huomaat tiedoissamme virheitä, laita viesti AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantaselle – korjaamme tilanteen pikimmiten!