Antti Laitisen sekä Kalle Hammin & Dzamil Kamangerin taidetta Tampere Biennalen verkkonäyttelyssä

Antti Laitisen sekä Kalle Hammin & Dzamil Kamangerin taidetta on esillä Tampere Biennale 2.0 -ohjelmistoon sisältyvässä video- ja äänitaiteen virtuaalinäyttelyssä Tampere Biennalen verkkosivuilla 30.8. asti.

Antti Laitisen teoksessa Marionetti (2017, nostokuvassa) taiteilija on tehnyt puusta marionetin. Narujen avulla hän yrittää jäljitellä tuulen liikkeitä puussa.

Antti Laitinen (s. 1975) asuu ja työskentelee Somerolla. Tuotannossaan hän yhdistelee performanssia, videota, valokuvaa ja kuvanveistoa. Näyttelyitä mm. Art Gallery of Alberta, Kanada 2017; EMMA, Espoo 2016; MAC/VAL, Ranska 2015; Venetsian biennaali 2013; Nuit Blance Pariisi; Liverpool biennaali 2010; Kiasma 2010; Ateenan biennaali 2009; Royal Academy of Arts, Lontoo 2009.

Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin teos Removing Defences on dokumentaatio liveaktiosta, jossa nokkoselta poistetaan poltinkarvat. Taiteilijat myös äänittivät operaation aikana nokkosen äänet yhdistämällä nokkosen nauhuriin johdoilla. Video kyseenalaistaa uskomuksen kasveista mykkinä ja tunnottomina olentoina ilman minkäänlaisia tunteita.

Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija, jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamangerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.


Ääni- ja videotaiteen verkkonäyttely, 1.–30.8., Tampere Biennale 2.0

Lisätietoa: Tampere Biennale 2.0


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.