Minna Parkkisen näyttely Paseo de los Tristes aukeaa Taidekeskus Mältinrannassa 24.2.2018

Minna Parkkisen näyttely Paseo de los Tristes aukeaa Taidekeskus Mältinrannassa 24.2.2018

Minna Parkkisen näyttely Paseo de los Tristes on avoinna Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella 24.2.–13.3.2018.

Näyttely ilmentää äkillisestä luopumisesta ja menettämisestä aiheutuvaa surua. Näyttelyn lähtökohtana on kokeellinen lyhytelokuvatrilogia Dive (2001), Grey (2004) ja Circle (2010). Elokuvien heijastuma muuttaa muotoaan ja aineellistuu triptyykeiksi. Selluloidin läpi hehkuva valo jähmettyy betoniin ja tiivistyy pleksiin elokuvien luurangoksi, jonka seassa voi kävellä omaan tahtiin. Filmien käsin kehittäminen näkyy kuvapinnoissa erilaisina jälkinä, naarmuina ja maalauksellisena pintana. Käsin tekeminen yhdistä näyttelyn eri ilmaisumuotoja ja kokonaisuus muodostuu valokuva-, kuva-, betoniveistos-, ääni- ja elokuvataiteen ilmaisullisista rajapinnoista.

Äänisuunnittelija Janne Jankerin työryhmineen triptyykkeihin rakentamat ääniteokset ilmaisevat surua olemukseltaan näkymättömänä ja akusmaattisena olentona.

Trilogia Paseo de los Tristes (Surullisten polku) on aiemmin esitetty Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailusarjassa. Nyt niiden pohjalta syntynyt näyttely nähdään elokuvajuhlien rinnalla Taidekeskus Mältinrannassa.

Minna Parkkinen on elokuvantekijä ja kuvataiteilija, joka tutkii liikkuvan ja pysäytetyn kuvan suhdetta, ajan käsitettä ja tunteita.


Minna Parkkinen: Paseo de los Tristes, Taidekeskus Mältinranta, Tampere, 24.2.–13.3.2018

Lisätietoja: Taidekeskus Mältinranta

Copyright © 2019 AV-Arkki