Katso Bytes for Sale -seminaarin puheenvuorot täältä!

Katso Bytes for Sale -seminaarin puheenvuorot täältä!

Av-arkki järjesti Kiasmassa 19.10. kansainvälisen seminaarin, joka keskittyi nykyisiin ja tuleviin trendeihin mediataiteen myynnissä ja ostamisessa. Puhujat edustivat merkittäviä mediataidekokoelmia, alan tutkimusta sekä mediataidetta kiinnostavilla uusilla tavoilla tuottavia, esittäviä ja myyviä gallerioita.

Mediataiteen myynti tarjoaa niin ainutlaatuisia haasteita kuin uusia mahdollisuuksia sen myyjille ja keräilijöille. Näistä puheenvuoroissa keskusteltiin. Myös mediataiteilijoiden tukeminen ja teosten tilaaminen nousivat esille. Aiheesta kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja seminaarin kansainväliseltä puhujakaartilta:

David Gryn, johtaja, Daata Editions, Lontoo

Daata Editionsin johtaja David Gryn puhui mediataiteen myymisen filosofiasta ja käytännöistä, joihin sisältyy verkossa tapahtuvan teosmyynnin lisäksi yhteistyötä taidemessujen ja -tapahtumien kanssa ympäri maailmaa.

Kati Kivinen, kuraattori, Kiasma

Kiasman pääkuraattori Kati Kivinen esitteli Suomen suurimman mediataidekokoelman. Kiasma on ollut merkittävä mediataiteen myyntikäytäntöihin vaikuttava tekijä Suomessa. Kivinen puhui mediataiteen asemasta Kiasman kokoelmassa, suunnista, joihin hän näkee sen kehittyvän tulevaisuudesta sekä mediataiteen ostajan tarpeista hankintaprosessissa.

Kelani Nichole, johtaja, Transfer Gallery, New York

Kelani Nichole puhui “verkottuneen avant-garden” noususta taidemarkkinoilla ja tavoista, joilla taidemaailma on liikahtamassa tukemaan nykytaiteen harjoittamista. Nichole esitteli kokemuksiaan työskentelystään kokeellisen TRANSFER-galleriansa johdossa.

Susanne Touw, mediakuraattori, Goetz Collection, München

Skypen välityksellä pidetty esitelmä ei valitettavasti ole saatavilla erillisenä tallenteena. Touw esitteli yhden Euroopan suurimmista mediataidekokoelmista ja puhui mediataiteen asemasta osana Goetz Collectionin kokoelmaa.

Pau Waelder, tutkija, kuraattori, Espanja

Waelder esitteli mediataiteen myymisen uusia käytäntöjä ja pohdiskeli mediataiteen ja taidemarkkinoiden tulevaisuutta. Waelder myös esitteli taiteilijoiden kehittelemiä strategioita verkkopohjaisten ja digitaalisten teosten levittämiseen ja myymiseen.

Kati Åberg, tuottaja, AV-arkki

Kati Åberg esitteli AV-arkin välittäjäportaan kehittämishankkeen yhteydessä syntyneen raportin tuloksia, joista hahmottui tilannekatsaus mediataiteen myymiseen liittyviin taitoihin ja asenteisiin suomalaisissa gallerioissa. Åberg myös esitteli hankkeen aikana tuotetut oppimateriaalit musiikin käyttöön mediataideteoksessa sekä mediataiteen myyntisopimuksen laatimiseen.

Copyright © 2019 AV-Arkki