Yhdeksän elämän museo, 29.11.-21.12.2014 @ Sinne, 29.11.-21.12.2014

Jäsentaitelija: Maija Blåfield, Sini Pelkki
Tapahtumatyyppi: ryhmänäyttely
Tapahtuman Nimi: Yhdeksän elämän museo

Tapahtuma-aika: 29.11.-21.12.2014

Tapahtumapaikka: Galleria Sinne, Helsinki

Oletko joskus ajatellut mitä syntyisi, jos tekisitkin jotain aivan muuta kuin nyt?

Yhdeksän elämän museon koonneet Maija Blåfield ja Ilona Valkonen kutsuivat joukon taiteen ammattilaisia lähtemään kanssaan sivupolulle. Syntyi näyttely, joka kertoo luovasta työstä ja esittelee teoksia, jollaisia tekijät eivät muuten olisi tehneet.

Kokonaisuudessa nähdään ja koetaan mm. kukkakauppa, kokoelma, ele, ääni, valo, maalaus ja Mustanaamio, sekä tarinoita, musiikkia ja rituaaliesineitä. Teosten lisäksi mukana on lähteitä ja työprosessin myötä kertynyttä materiaalia. Yhdeksän elämän museo järjestää, arkistoi ja esittää aineistonsa omalla logiikallaan.

Näyttelyyn sisältyy julkaisu, Yhdeksän elämän museon opaskirja.

Kokonaisuus on sukua jokaiselle maailman museolle ja löytötavaratoimistolle ja esittää niille lämpimät kiitokset. Omalta osaltaan tämän näyttelyn on mahdollistanut myös auttamisen kulttuuri. Se, että omaa tekemistään, ajatuksiaan ja ammattitaitoansa voi lopputuloksen esittämisen ohessa jakaa myös vuorovaikutuksena ja keskusteluna.

Yhdeksän elämän museossa nähdään teoksia kahdeksalta taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Mukana ovat Maija Blåfield, Happy Magic Society, Mikko Kallio, Pasi Mäkelä, Sini Pelkki, Pia Sirén, Miroslav Varga ja Ilona Valkonen.

Linkit tapahtuman sivuille: http://www.sinne.proartibus.fi/

Lisätietoja: Näyttelyyn sisältyy julkaisu, Yhdeksän elämän museon opaskirja jossa on esillä näyttelyn teoksia taustoittavaa aineistoa ja niiden kirjallisia osuuksia, sekä tarinoita tuhoutumisesta, katoamisesta ja vähän säilyttämisestäkin.

Yhdeksällä eri kannella painettua julkaisua on myynnissä Yhdeksän elämän museossa, Sinnessä. Mukana julkaisussa ovat Maija Blåfield, Annette Gloser, Emma Hammarén, Mikko Kallio, Happy Magic Society, Antti Kauppinen, Janne Nabb & Maria Teeri, Sini Pelkki, Sebastian Rozenberg, Liisa Ryömä, Pia Sirén, Ilona Valkonen ja Miroslav Varga.

Kirjan on toimittanut Maija Blåfield ja taittanut Pauliina Leikas.logo_YEM

 

Copyright © 2018 AV-Arkki