Marja Viitahuhdan ja Minna Suoniemen näyttelyt Galleria Huudossa

Marja Viitahuhdan ja Minna Suoniemen näyttelyt Galleria Huudossa

Galleria Huudossa Jätkäsaaressa avautuu Marja Viitahuhdan ja Minna Suoniemen näyttelyt. Sekä Viitahuhdan Ennustuksia että Suoniemen Rule the World ovat esillä 12.11.-27.11.

Marja Viitahuhdan teoksessa Ennustuksia kuullaan nuorten esiintyjien esittäminä henkilökohtaisiksi ennustuksiksi puettuja visioita tulevasta. Teoksen asetelma on riisuttu: puhe, ei muuta. Jokainen monologi avautuu kuvana tilanteesta, jossa kertoja kuvailee kokemustaan. Teoksessa kuultavat ennustukset sekoittavat fiktiota ja henkilökohtaisia kokemuksia spekulaatioihin ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Monologeissa lähestytään sitä, miten ilmaston muuttuminen johtaa äärimmäisten luonnonilmiöiden lisäksi esimerkiksi politiikan uusiin haasteisiin, ruoantuotannon uudistumiseen tai resursseista käytäviin kamppailuihin.

Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla.

Kuva teoksesta: Suoniemi: Rule the World (2016)

Kuva teoksesta: Suoniemi: Rule the World (2016)

Minna Suoniemen Rule the World on yritys tutkia, millaista on olla 2010-luvun 15-vuotias. Taiteilija toteutti 13- ja 15-vuotiaiden siskosten kanssa videoita, joiden hahmot tytöt loivat itse. Teokset yhdistelevät väkivaltaa ja romantiikkaa, kauniita kauhuhahmoja ja Disney-prinsessoja. Maskeerattuna tytöt kurottavat jokapäiväisten sääntöjen ja odotusten tuolle puolen, kohti jotain merkityksellistä, kauhistuttavan kaunista ja palvottua. Maskin taakse jää tyttöjen epävarmuus ja jokapäiväinen elämä rajoituksineen, jota edeltävät sukupolvet vuodattivat salaisiin päiväkirjoihin.

Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin.

Tervetuloa kummankin näyttelyn avajaisiin perjantaina 11.11. klo 18-20!


Minna Suoniniemi: Rule the World (Jätkä 2) Facebookissa

Marja Viitahuhta: Ennustuksia (Pikkujätkä) Facebookissa

Näyttelyt esillä 12.11.–27.11. Galleria Huudossa.

 

 

 

Copyright © 2019 AV-Arkki