Vappu Rossi: Jäälinnun päivät, 29.5.-20.6.2014, MUU Galleria, Helsinki

Vappu Rossi
Tapahtumatyyppi: yksityisnäyttely
Tapahtuman Nimi: Vappu Rossi: Jäälinnun päivät
Tapahtuma-aika: 29.5.-20.6.2014
Tapahtumapaikka: MUU Galleria, Helsinki

Rossi_Vappu_Jäälinnun_päivät_2014Kuvaus tapahtumasta: Vappu Rossin näyttelyssä Jäälinnun päivät on esillä suurikokoisia piirustuksia ja mediataidetta. Teokset käsittelevät inhimillistä tunne- ja aikaskaalaa; ruumiillisuutta, läsnä- ja poissaoloa. Pääosassa on ihmisen kuva.

Piirustukset ovat suurikokoisia kasvotutkielmia. Kuvat rakentuvat viivamassoin; etsiskelevä piirrin kehrää kudelmaa, josta hahmot saavat muotonsa. Näennäisesti yksinkertainen väline toimii voimallisena tunteen ja kokemuksen välittäjänä. Aiheena on mielen sisäinen maailma: raukeus ja rauha, pelko ja levottomuus. Rossin teosten hahmot tasapainottelevat tämän- ja tuonpuoleisen rajapinnalla, kädenjälki on reseptiivistä ja herkkää, toisinaan vahvan graafista. Taiteilija luottaa piirustuksen arkaaiseen voimaan. Jokainen vedetty viiva näkyy – piirros paljastaa jälkensä.

Jäälinnun päivät -näyttelyssä saa ensiesityksensä kaksi mediateosta: tanssija Ingrid Andrén ja muusikko Milla Viljamaan kanssa yhteistyössä toteutettu Carbon Based Love sekä kaksoismuotokuvaa muistuttava, hitaasti muuttuva animaatio Avioliitto.

Linkit tapahtuman sivuille:

https://www.facebook.com/events/1563992737160531/?fref=ts

http://www.muu.fi/site/?p=8677#more-8677

Copyright © 2019 AV-Arkki