Sakari Tervon ja Tatu Engeströmin Temptation Island SIC Galleriassa

Sakari Tervon ja Tatu Engeströmin Temptation Island SIC Galleriassa

Tatu Engeströmin ja Sakari Tervon kolmekanavainen videoinstallaatio Temptation Island (2017) on esillä SIC Galleriassa 23.11.–3.12.2017.

Temptation Island on fantasiaa, kauhua ja ensimmäisen persoonan videopeliestetiikkaa yhdistelevä kolmikanavainen videoinstallaatio.

Tatu Engeströmin ja Sakari Tervon yhteistyö alkoi 2007 Belgradissa, jolloin he toteuttivat paikalliseen sotamuseoon “Some Cannonballs, Bubbles and a Street musician” -teoksen. He ovat siitä lähtien tehneet säännöllisesti yhdessä projekteja muun taiteellisen työskentelyn ohessa. Heidän teoksensa “Fasadi” (2009–2011) dokumentoi Engeströmin ja Tervon tekemän punamultajulkisivun elinkaarta romanileirissä Helsingissä. Teos oli esillä mm. Lahden Taidemuseossa ja Kaapelin galleriassa. Vuonna 2014 Engeström ja Tervo toteuttivat paikkasidonnaisen teoskokonaisuuden “RE-NA-TA” Turun Sibelius-museoon. Viimeisin yhteistyöhanke “Frank Meets Bobby” oli osa Kiasman URB-festivaalia. Yhdessä Konsta Ojalan kanssa Engeström ja Tervo työskentelivät viikon ajan autoromuttamolla New Yorkin Long Islandilla. Tähän interventioon pohjautuva installaatio ja ääniteos oli esillä Sorbus-galleriassa kesällä 2015.

Sakari Tervo on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2011 kuvataiteen maisteriksi. Hän työskentelee pääsääntöisesti yhteistyössä muiden taiteilijoiden kanssa sekä kollektiiveissa Anna Breu ja Sorbus. Hän toimii Sorbus-gallerian työryhmässä ja työskentelee Taidekoulu MAAssa osa-aikaisena opettajana.

Tatu Engeström on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2014 kuvataiteen maisteriksi. Engeströmin teokset vaihtelevat julkisessa tilassa tapahtuvista interventioista galleria installaatioihin. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Kuvataideakatemian galleriassa, Kluuvin galleriassa ja viimeksi Dzialdov-galleriassa Berliinissä.

Työryhmä: Esiintyjä Hanna Kauranen; kuvaaja Juice Huhtala; valaistus Henri Tondi; äänisuunnittelu Juuso Kontiola

Teoksen tuotantoa on tukenut TAIKE

Kiitokset: Teemu Lindroos / Ikahu


Tatu Engeström & Sakari Tervo: Temptation Island, SIC Galleria, Helsinki, 23.11.–3.12.2017

Lisätietoja: SIC

Copyright © 2019 AV-Arkki