Jaana Kokon, Kalle Hammin & Dzamil Kamangerin videoteokset Vapaan taiteen tilassa

Jaana Kokon, Kalle Hammin & Dzamil Kamangerin videoteokset Vapaan taiteen tilassa

Jaana Kokon Metsä on nuori ja täynnä elämää (2013) sekä Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Haitallisten vieraslajien puutarha (2013) esitetään Tristero Piano Trion Strange Attractors -konsertin yhteydessä Vapaan taiteen tilassa lauantaina 7.4. klo 19:00.

Metsä on nuori ja täynnä elämää -elokuvan fiktiiviset ja dokumentaariset ainekset valottavat urbaanin ihmisen suhdetta eläimeen, luontoon ja rakennettuun ympäristöön.

Kokko: Metsä on nuori ja täynnä elämää (2013)

Jaana Kokko on Espoossa asuva taiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2002 ja suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on kiinnostunut taiteellisesta ilmaisusta ja historiasta, mutta myös teoksen tekemisen ja esittämisen poliittisuuden ymmärtämisestä. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisillä festivaaleilla ja näytöksissä sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2014), OKK:ssa Berliinissä; Porin taidemuseossa (2013), Moderna Museetissa Tukholmassa (2012), The National Art Centerissä Tokiossa (2012) ja Optica – Center for Contemporary Artissa Montrealissa (2010).

Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Haitallisten vieraslajien puutarha perustuu viralliseen listaan, jossa 4 kasvia on julistettu haitallisiksi vieraslajeiksi. Niitä syytetään maiseman pilaamisesta, alkuperäisen floran tukahduttamisesta, maanarvon laskemisesta. Tämä kaikki muistuttaa xenofobisia kommentteja pakolaisista. Video antaa äänen Toisille erityisen äänitystekniikkansa avulla: äänet on nauhoitettu suoraan kasveista.

Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.


Tristero Piano Trio: Strange Attractors, Vapaan taiteen tila, 7.4.2018

Lisätietoja: Vapaan taiteen tila


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki