Sari Palosaari Jyväskylän Taidemuseon näyttelyssä Space_Man_Technology_Order, 24.1.–6.4.2014

Jäsentaitelija: Sari Palosaari
Tapahtumatyyppi: ryhmänäyttely, kotimaa

Tapahtuman Nimi: Space_Man_Technology_Order

Tapahtuma-aika: 24.1 – 6.4.2014

Tapahtumapaikka: Jyväskylän Taidemuseo

Taiteilijat: Kaisa Lipponen, Sari Palosaari, Ron Nordström, Stefan Nyström ja Thomas Westphal. Nähtävillä Sari Palosaaren Minimal Romantic installaatio uudelleen toteutettuna Jyväskylän Taidemuseon Alagalleriaan.

Kuraattorit: Stefan Nyström ja Leena Lokka

– Kyse on arkkitehtuurin/tilan/teknologian/ihmisyyden (useimmiten piilossa olevien) hierarkioiden esteettisestä ja kriittisestä tarkastelusta.

Näyttely muodostuu viiden taiteilijan kokemuksesta teknologian ja luonnon suhteista sekä muuttuvuudesta. Teknologis-taloudellista, ja sitä kautta myös henkistä murrosvaihetta läpikäyvän yhteiskuntamme ilmiöitä tarkastellaan esteettisesti ja kriittisesti, melankolialla ja huumorilla.

Ryhmän taiteilijoita yhdistää, toveruuden lisäksi, kiinnostus esitettyyn tematiikkaan, jota kukin käsittelee teoksissaan omasta näkökulmastaan, omalla asenteellaan ja tyylillään. Näyttelyn teokset ovat veistoksia, installaatioita ja videoita sekä usein näiden hybridejä. Museotilaan rakentuu orgaaninen, kerroksellinen, kaupunkimainen ”maisema”, jossa on kaava mutta myös yllättäviä poikkeamia ja sattumia.

Stefan Nyström, näyttelyn kuraattori

Linkit tapahtuman sivuille: http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt/space_man_technology_order

Copyright © 2018 AV-Arkki