Sari Palosaaren yksityisnäyttely Passage and Bare Glass 20.10 - 25.11.2012 Taidehallin Studiossa


Jäsentaitelija: Sari Palosaari
Tapahtumatyyppi: yksityisnäyttely, Helsinki
Tapahtuman Nimi: Passage and Bare Glass
Tapahtuma-aika: 20.10 – 25.11.2012
Tapahtumapaikka: Taidehallin Studio, Helsinki

Läpinäkyvien lasirakenteiden tavoitteena on modernissa arkkitehtuurissa ollut korostaa avoimuutta,tasa-arvoa ja yhteyttä toisiin ja luontoon. Kuitenkin viime aikoina toteutetussa lasiarkkitehtuurissa on harvemmin kyse sellaisesta läpinäkyvyydestä, joka paljastaisi sisätilan tai loisi yhteyden sisätilan ja luonnon maiseman väliin. Usein immateriaalisuuden sijaan heijastava lasivaippa käärii rakenteet sisäänsä ja muodostaa suljetun muodon.

Läpinäkyvyyden käsite on levinnyt tarkoittamaan kaikkea sellaista, minkä voi liittää avoimuuteen ja rehellisyyteen yleensä. Lasia käytetään läpinäkyvyyden symbolina, vaikka transparenssin materiaalinen muoto ei rakennuksissa toteudukaan.

Palosaaren teos Passage and Bare Glass tarttuu aiheeseen keskeneräisyyden estetiikan kautta: kun kaikki paitsi lasi on läpinäkyvää, voisiko transparenssin fyysinen muoto olla keskeneräisyys? Tilan läpi kulkevassa seinämässä läpinäkyvät ja heijastavat pinnat rinnastuvat avoimiin rakenteisiin sekä projisoituun kuvaan. Rakenteiden sisään on sijoitettu videoprojisointi. Videokuvassa nähdään Espoon Keilaniemessä sijaitsevan yritysrakennuksen osa, sekä sisältä ulos että ulkoa sisälle läpinäkyvä silta.

Linkki tapahtuman sivuille: http://taidehalli.fi/english/exhibition/103/

 

Copyright © 2018 AV-Arkki