Marja Viitahuhdan ja Azar Saiyarin yhteisnäyttely Galleria Lapinlahdessa

Marja Viitahuhdan ja Azar Saiyarin yhteisnäyttely Galleria Lapinlahdessa

Marja Viitahuhdan ja Azar Saiyarin yhteisnäyttely Altistuminen nähdään Galleria Lapinlahdessa 1.–18.6.

Azar Saiyar ja Marja Viitahuhta ovat ystäviä ja kollegoita, ja he ovat myös tehneet elokuvia ja esityksiä yhdessä. Heidän ajatteluaan ja teoksiaan yhdistää kriittinen suhde kerrontaan ja kuvastoihin. Galleria Lapinlahdessa nähdään Saiyarin ja Viitahuhdan ensimmäinen yhteisnäyttely, johon kumpikin tuo itsenäisen teoskokonaisuuden. Saiyarin teoskokonaisuus on nimeltään Politics of Being. Viitahuhta tuo näyttelyyn lyhytelokuvan Sisämeri sekä maasta löydettyjä, kultaiseksi maalattuja keppejä.

Näyttelyn oheisohjelmana järjestetään sunnuntaina 4.6. klo 14–16 Lapinlahden lähteen auditoriossa keskustelutilaisuus “Tarinan poliittisuus“, jossa pohditaan tarinoiden kertomiseen liittyvää vallankäyttöä, taiteilijan etiikkaa ja vastuuta. Saiyarin ja Viitahuhdan kanssa keskustelevat teatteritaiteilija Noora Dadu, kuvataiteilija Minna Henriksson, elokuvantekijä Erol Mintas, tutkija ja AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen sekä Porin taidemuseon näyttelypalvelujen intendentti Anni Venäläinen.

Azar Saiyar (s. 1979) on Helsingissä asuva ja työskentelevä elokuvantekijä ja mediataitelilija. Toistuvia teemoja hänen taiteellisessa työssään ovat kysymykset identiteetistä ja sen rajoista, sekä ihmisen mahdollisuuksista vaikuttaa omaan elämäänsä ja elinympäristöönsä.

Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.

Saiyaria ja Viitahuhtaa sekä yhteisnäyttelyä ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, AVEK, Helsingin kaupunki, SKR, TAIKE


Azar Saiyar & Marja Viitahuhta: Altistuminen, Galleria Lapinlahti 1.–18.6.2017

Lisätietoja: Galleria Lapinlahti

Näyttelyn Facebook-tapahtuma

Keskustelutilaisuuden Facebook-tapahtuma

Copyright © 2019 AV-Arkki