Puhekaraoke saapuu Helsinkiin!

Puhekaraoke toimii perinteisen karaoken tavoin, mutta laulun sijaan karaokevihkosta valitaan puhe. Valikoimasta löytyy niin maailmanlaajuisesti tunnettuja historiallisia puheita kuin hyvinkin paikallisia tai yksityisiä puheita. Puhekaraokea päästään kokeilemaan Juhlaviikkoklubilla ja Kiasmassa – nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä!

Puhekaraoken luonut The Speech Karaoke Action Group järjestää kaikille avoimen ilmaisen puhetyöpajan lauantaina 18.8. ja sunnntaina 19.8. klo 13–16 Kiasman Seminaaritilassa. Paikalle voi tulla koska vain työpajan aikana. Mukanaan voi tuoda jonkun itseään sykähdyttäneen puheen, jonka haluaisi saada osaksi puhekaraoken valikoimaa. Työpajaan voi tulla myös ilman valmiiksi mietittyä puhetta – siinä tapauksessa The Speech Karaoke Action group auttaa puheen valinnassa ja etsimisessä. Kaikenkieliset puheet ovat tervetulleita.

Paikalla työpajassa on puhevalmentaja, näyttelijä Heidi Lindén. Hän antaa yksilöllistä ohjausta puheen pitämiseen. Työpajaan osallistujilla myös on mahdollisuus osallistua puhekaraokevideon suunnitteluun. Videot jäävät vakituiseksi   osaksi Puhekaraoken tarjontaa

Valmiita karaokepuheita pääsee puhumaan ja seuraamaan rennossa tunnelmassa Juhlaviikkoklubilla LA 25.8. ja Kiasmassa PE 31.8. Illan isäntänä toimii Helsingin karaokebaariskenestäkin tuttu leppoisa karaokeisäntä Julius Valve. Puheet tulkitaan puhujankorokkeella seisten, kukin omalla tyylillääni!

Aikataulu
Puhetyöpaja LA 18.8. klo 13–16 (paikka: Nykytaiteen museo Kiasma, seminaaritila)
Puhetyöpaja SU 19.8. klo 13–16 (paikka: Nykytaiteen museo Kiasma, seminaaritila)

Puhekaraokeilta LA 25.8. klo 21-01.30  (paikka: Juhlaviikkoklubi, Läntinen teatterikuja 1)
Puhekaraokeilta PE 31.8. klo 17–21 (paikka: Nykytaiteen museo Kiasma, seminaaritila)

Sekä puhekaraoke baari-iltoihin että työpajoihin on ilmainen sisäänpääsy. Etukäteisilmottautumista ei tarvita.

Teoksen on kehittänyt Suomessa asuva suomalais-saksalainen taiteilijaryhmä The Speech Karaoke Action Group: Frank Maria Brümmel, Krister Gråhn, Tellervo Kalleinen, Oliver Kochta-Kalleinen, Tuomas Aleksander Laitinen, Carl Sebastian Lindberg, Pilvari Pirtola, Johanna Raekallio, Satu Rautiainen, Pasi Rauhala, Jyrki Riekki, Hanna Saarikoski ja Julius Valve. Puhekaraoketyöpajat ja tapahtumat Helsingissä järjestetään Juhlaviikkojen ja Kiasman yhteistuotantona.

http://www.speechkaraoke.org/

Copyright © 2019 AV-Arkki